Èxit de les Jornades i 15 aniversari del Centre Delàs

Èxit de les Jornades i 15 aniversari del Centre Delàs

L’11 de desembre es van celebrar les Jornades d’anàlisi de l’armamentisme i el militarisme del centre Delàs del 2014 i el seu 15 aniversari.

El nombrós públic que omplia l’auditori del CCCB va poder gaudir d’una taula rodona amb experts en la matèria: Arcadi Oliveres, Rafael Grasa, Helena Torroja i Carlos Taibo. Durant l’acte, moderat pel periodista Eduard Sanjuan, es va debatre sobre la possible remilitarització que viuen les relacions internacionals. Els ponents van analitzar la crisi d’Ucraïna i van coincidir en què no es pot parlar d’un ressorgiment de la Guerra Freda, malgrat pervisqui encara una certa confrontació imperialista. Una altra reflexió compartida fou la voluntat de les potències occidentals de “donar sentit” a l’existència de l’OTAN amb conflictes com l’esmentat anteriorment, tot i que representi de facto una organització molt costosa i poc útil. Durant la taula rodona es van tractar també altres fenòmens com la importància creixent de la Xina en les relacions internacionals, de la difusió geopolítica del poder i de l’aparició de noves formes de violència allunyades del poder dels estats.

En acabat, Pere Ortega (president i fundador del Centre Delàs) i Arcadi Oliveres (fundador també del Centre Delàs) van compartir amb el públic el recorregut dels últims 15 anys, emfasitzant en la necessària tasca que desenvolupa.

Més tard fou el moment per les expressions artístiques: primer la companyia la Virgueria va presentar “El pes del plom”, una obra que reflecteix les problemàtiques de la violència armada; i després fou el torn de Feliu Ventura, el cantautor de Xàtiva que s’ha compromès socialment durant la seva llarga trajectòria.

 La intervenció de Tica Font, fundadora del Centre Delàs i directora de l’ICIP, va tancar unes Jornades en les que es van aplegar unes 150 persones que van aportar reflexió, art i motivació per a continuar fent feina per a pau i el desarmament durant almenys 15 anys més. 12/12/2014

Linia de recerca :
Destaquem: Nova webapp Pacifistapp per estar connectada a l’actualitat del pacifisme, el desarmament i la desmilitarització!