Presentació de l’informe “Fanning the flames: How the European Union is fuelling a new arms race”

  17 març, 2022
 Lloc: Videoconferència
 Organitza: TNI i ENAAT
 Tipus d'esdeveniment:

Des del seu naixement com a institució política, la Unió Europea es va definir com a promotora de la pau, la democràcia i els drets humans. Tot i això, en els últims anys ha canviat de rumb i ha començat a llaurar-se un camí militarista que està alimentant una nova carrera armamentista i assentant les bases per a la guerra.

A ‘Fanning the Flames: How the European Union is fuelling a new arms race’ (Avivant les flames: com la Unió Europea està alimentant una nova carrera armamentista), la Xarxa Europea contra el Comerç d’Armes (ENAAT) i el Transnational Institute (TNI) examinen com s’utilitzen els diners públics europeus per finançar productes militars controvertits. L’informe revela que els processos de presa de decisions de la UE han estat capturats per corporacions armamentistes altament lucratives que exploten aquests espais polítics pel seu benefici. Les empreses que finança la UE amb aquests pressupostos estan involucrades en negocis d’armes dubtosos i molt controvertits, produeixen armes nuclears i moltes enfronten càrrecs de corrupció. Els controls ètics i legals aplicats per aprovar el finançament d’armament nou i potencialment letal no compleixen ni els estàndards més bàsics.

L’informe se centra específicament en com es gasta el finançament de dos programes precursors del Fons Europeu de Defensa i extreu conclusions més àmplies sobre la direcció que probablement prengui el militarisme europeu els propers anys.

El Centre Delàs d´Estudis per la Pau ha col·laborat en l´elaboració d´aquest informe que es presentarà en roda de premsa el proper 17 de març a les 11h via online.

Més informació sobre aquest acte aquí.

Inscripció aquí.