Uneix-te al Centre Delàs

La independència del Centre Delàs no seria possible sense la recerca i activisme altruista de les seves col·laboradores i el suport econòmic dels seus socis i sòcies.

Al Centre Delàs volem i necessitem ser més per fer més informes, per fer més articles, més entrevistes, més conferències i més activitats de divulgació, sensibilització i incidència política.

Sabem que som com David contra Goliat; el complex militar-industrial és fort i poderós, però la nostra crítica com a mínim incomoda als que es beneficien del negoci de les armes i la guerra. Per mantenir i créixer en activitats i base social, et necessitem.

La guerra no seria possible sense les armes fabricades a casa nostra, ni sense el consentiment de la ciutadania. Volem i necessitem ser més investigant i denunciant qui fabrica les armes, qui les ven i qui les compra. I volem i necessitem ser més divulgant la cultura de pau, educant per la pau, impulsant polítiques de pau.

Si vols fer pràctiques dels teus estudis al Centre Delàs, si vols investigar i denunciar l’armamentisme i el militarisme i ser activista pacifista al teu territori, si vols ajudar els nostres projectes econòmicament, posa’t en contacte amb nosaltres.

Com col·laborar amb el Centre Delàs

Sumant-te a un dels nostres grups de recerca i anàlisi -els nostres investigadors són voluntaris-. Fem una reunió mensual del Grup de Treball del Centre i diverses reunions de les temàtiques que es treballen en cada moment.

Les línies de recerca actuals són els següents:

Armament nuclear
Comerç d’armes
Despesa militar
Empreses militars i de seguretat privada
Finançament de les armes
Forces Armades
Gènere i cultura militar
Indústria i R+D militar
Militarització de fronteres
Militarisme i crisi ambiental
Noves armes i militarització
Operacions militars a l’exterior
Pau i noviolència
Seguretat i defensa
Terrorisme

Les persones investigadores del Centre Delàs són per definició sòcies de l’entitat de ple dret un cop hagin sigut acceptades per l’assemblea, independentment de la seva contribució econòmica. Pots ser investigadora i col·laboradora  i a més sòcia del Centre Delàs i participar dels espais de decisió de l’entitat.

Una altra forma de col·laborar amb nosaltres és triar-nos per fer les teves pràctiques d’estudis i sumar-te així a l’equip de persones que treballen dia a dia al Centre Delàs.

 • Recerca per la pau, sobre armamentisme i militarisme
 • Traduccions
 • Campanyes i accions d’incidència i sensibilització
 • Comunicació i divulgació
 • Suport administratiu

Com donar suport econòmic al Centre Delàs

Si no pots implicar-te amb la teva dedicació voluntària, és de gran ajuda el suport econòmic. Ara per ara tan sols el 10% dels nostres ingressos provenen de les aportacions de persones sòcies, la qual cosa limita la nostra capacitat de resposta davant l’actualitat, ja que els nostres projecte estan eminentment lligats a convenis i subvencions publiques o privades amb poca flexibilitat.

Les maneres de donar suport econòmic al Centre Delàs són les següents.
 • Fent-te soci/a
  • Quota zero, per persones col·laboradores amb impossibilitat de fer una contribució econòmica
  • Quota mínima (1€ mensual) per persones aturades, joves, estudiants, jubilades o amb altres situacions que limiten la seva capacitat econòmica
  • Quota bàsica (6€ mensuals)
  • Quota ampliada (10€ mensuals-120€ anuals)
  • Altres quotes
 • Fent un donatiu puntual per les despeses conjunts de l’entitat
  • Fes un donatiu per Bizum
  • Fent una transferència a, num compte: Triodos Bank (IBAN): ES49 1491-0001-21-2002276521
  • També pots fer una aportació econòmica enviant un xec nominatiu en favor de “Associació Centre Delàs d’Estudis per la Pau” a la nostra seu social (C/. Erasme de Janer, 8, entresòl – despatx 9, 08001 – Barcelona)

També pots col·laborar si ets una empresa de l’Economia Social i Solidària i vols mostrar la teva implicació amb els valors de la cultura de pau i el desarmament (contacta’ns per saber com)

Escull a quins projectes vols donar suport amb la teva quota o donació:

 • Vull donar suport a les recerques i accions de la campanya Banca Armada
 • Vull donar suport a la campanya per la reducció de la despesa militar
 • Vull donar suport a la campanya contra el comerç d’armes
 • Vull donar suport alguna altra campanya del Centre Delàs
Què fem amb la teva aportació?

Amb la teva aportació podem continuar fent recerca sobre pau i desarmament, publicant llibres i informes per després poder realitzar materials i activitats de divulgació i sensibilització, així com d’incidència política.

A més aportacions més publicacions podem realitzar i més incidirem en la nostra societat per generar canvis cap a un món més equitatiu, més desarmat i més pacífic.

Pot consultar les nostres memòries d’activitat, any per any, aquí.

Com ens financem?

El Centre Delàs d’Estudis per la Pau es finança principalment amb subvencions d’administracions públiques, presentant projectes de recerca i anàlisi sobre diferents aspectes relacionats amb el militarisme, l’armamentisme i la construcció de pau. D’aquesta manera ens assegurem que podem mantenir la nostra independència en la recerca i la divulgació.

A més, també rebem puntualment subvencions d’ens privats, com poden ser campanyes concretes a nivell nacional o internacional, per tal de desenvolupar tasques relacionades amb aquestes.

El Centre Delàs també rep donacions puntuals lligades a alguna de les campanyes com Banca Armada o Objecció Fiscal a la Despesa Militar, entre d’altres.

Com NO ens financem?

El Centre Delàs no acceptem rebre subvencions ni cap tipus de suport econòmic en els casos en què aquestes posin en risc la nostra independència, contradiguin els nostres valors o que provinguin d’entitats que contribueixen a la violència que volem eliminar.

No acceptem suport de les administracions o governs que pretenguin decidir ni el nostre discurs, ni els nostres objectius ni les nostres activitats
No acceptem suport de fundacions de bancs ni de cap entitat financera no ètica
No acceptem suport d’empreses vinculades amb les causes estructurals de la violència i la guerra
No acceptem suport de fundacions de filantrops que s’han enriquit amb activitats reprovables des d’un punt de vista ètic
No acceptem suport de cap persona o entitat que promogui directa o indirectament el racisme, la violència de gènere o la crisi climàtica

Així ens vam finançar el 2019: