“Utopía y Antropoceno: Críticas y respuestas al reto nuclear” amb Tica Font en el Cicle Cartagena Piensa

  22 abril, 2021
 Lloc: Videoconferència
 Organitza: Cartagena Piensa
 Tipus d'esdeveniment:

Cartagena Piensa proposa una nova programació trimestral, la número 14, al cinquè any d’aquest programa públic de pensament i cultura científica amb el suport de l’Ajuntament de Cartagena i desenvolupat per un Grup Promotor ciutadà en col·laboració amb una àmplia xarxa en la qual participen universitats públiques, departaments municipals, associacions de diversos tipus, al costat d’altres entitats i persones.

En aquesta nova edició del cicle, Tica Font, investigadora membre del Centre Delàs d’Estudis per la Pau, participarà com a ponent de la conferència Utopía y Antropoceno: Críticas y respuestas al reto nuclear que tindrà lloc la tarda del proper 22 d’abril .

“Amb l’ús industrial i militar de l’energia nuclear podem afirmar
que s’inicia una era planetària nova, anomenada antropocè. El repte
actual podem afirmar que es compon de tres elements, per
una part, trobar una resposta a la gestió dels residus,
civils i militars, per altra banda, el d’afrontar l’elevat nombre
d’armes nuclears existents amb la preocupació que els estats nuclears estan desenvolupant programes de modernització de l’arsenal nuclear amb ogives menys potents, amb motors de propulsió nuclear i incorporant la Intel·ligència Artificial, dotant-les de més autonomia, fent molt possible la utilització d’aquestes armes.
Finalment el repte social i mediambiental és eliminar totes les armes nuclears i aconseguir que la seva il·legalització sigui efectiva”.

Presenta la ponència Antonio Urbina, catedràtic de Física de la UPCT i membre de l’ONG Entrepueblos-COSAL.

Consulta el programa complet i inscriu-te aquí.