Webinar amb motiu del DENIP: “La construcció d’un món emmurallat. Seguretat o Apartheid Global?”

  29 gener, 2021
 Lloc: Canal de Youtube del Centre Delàs
 Organitza: Centre Delàs d'Estudis per la Pau amb la col·laboració de l'Ajuntament de La Vall d'Uixó
 Tipus d'esdeveniment:

El pròxim divendres 29 de gener, en el marc de la celebració del DENIP, el Dia Escolar de la Noviolència i la Pau, el Centre Delàs d’Estudis per la Pau oferirà un webinar dirigit als i les estudiants dels IES i EPA de La Vall d’Uixó sota el títol “La construcció d’un món emmurallat: Seguretat o Apartheid Global?”. El webinar es retransmitrà al seu torn en directe a través del Canal de Youtube del Centre Delàs, de manera que totes aquelles persones interessades hi podran participar també.

El webinar anirà a càrrec d’investigadores i col·laboradores del Centre Delàs i abordarà la qüestió de la construcció de murs i la militarització de les fronteres d’arreu, així com la securitització de qüestions com les migracions, procés pel qual les persones migrades passen a ser tractades com a amenaces a la seguretat. Ainhoa Ruiz Benedicto, investigadora del Centre Delàs i experta en militarització de fronteres; Jordi Calvo, coordinador del Centre Delàs i expert en seguretat i defensa; i Yara El Harake, col·laboradora del Centre Delàs i Màster en Estudis Internacionals de Pau, Conflictes i Desenvolupament a la UJI; seran els participants en el Webinar.

L’activitat que forma part del programa d’activitats organitzades a La Vall d’Uixó amb motiu del DENIP 2021, està organitzada pel Centre Delàs d’Estudis per la Pau amb la col·laboració de l’Ajuntament de La Vall d’Uixó, els IES i EPA de La Vall d’Uixó, STARS La Vall d’Uixó, La Vall d’Uixó Ciutat Mediadora, la Regidoria d’Educació de La Vall d’Uixó i #lavallinnova.