1r dia de les Jornades d’AIPAZ 2020: Taula rodona “Los Retos de la Investigación para la Paz en el Siglo XXI. Cómo Trabajar la Paz en Sociedades Complejas, Plurales y en Constante Cambio”
Des de la seva constitució el 1997, AIPAZ celebra les seves Jornades anuals, que constitueixen un espai de trobada, de reflexió i debat sobre diferents àmbits de la investigació per la pau que treballen els diferents centres d’AIPAZ, com el Centre Delàs d’Estudis per la Pau .
Les Jornades se celebren cada any en un lloc diferent, on hi ha un centre membre de AIPAZ que exerceix d’amfitrió. Aquest any arran de l’actual situació excepcional, les Jornades es realitzaran de manera virtual a través de Zoom.
Les Jornades AIPAZ 2020 tindran lloc els dies 26 i 27 de novembre, amb l’objectiu de:
- Analitzar i reflexionar sobre les teories i marcs conceptuals de la Investigació per a la Pau que estan treballant els diferents centres d’AIPAZ;
- Presentar les iniciatives que s’estan duent a terme en els centres i identificar les sinèrgies i integració entre les teories i les pràctiques;
- Realitzar propostes sobre la redefinició de l’agenda de pau a nivell local i global en el nou context internacional.
Les Jornades s’estructuren al voltant de set taules rodones dirigides a representants de les entitats membres de AIPAZ, excepte la Taula 2″Los Retos de la Investigación para la Paz en el Siglo XXI. Cómo Trabajar la Paz en Sociedades Complejas, Plurales y en Constante Cambio“, que tindrà lloc aquest dijous 26 de novembre a les 18 hi que és oberta al públic (us podeu inscriure aquí). En aquesta taula hi participarà Pere Ortega, president i investigador del Centre Delàs, per abordar les relacions entre la “Construcció de pau i medi ambient”.
Programa:
Los Retos de la Investigación para la Paz en el Siglo XXI. Cómo Trabajar la Paz en Sociedades Complejas, Plurales y en Constante Cambio.
Modera: Ana Barrero Tíscar, presidenta d’AIPAZ.
Epistemologías de paz para mirar y actuar en el mundo.
María Oianguren Idígoras, directora de Gernika Gogoratuz.
La filosofía de la agenda Mujeres, Paz y Seguridad (MPS), relevante para la crisis de la COVID.
Carmen Magallón Portolés, presidenta de la Fundación Seminario de Investigación para la Paz (SIP)
Reordenación geoestratégica mundial: ¿Dónde queda la construcción de la paz?
Jesús Núñez Villaverde, codirector del Instituto de Estudios sobre Conflictos y Acción Humanitaria (IECAH)
Construcción de Paz y Medio ambiente.
Pere Ortega Grasa, president del Centre Delàs d’Estudis per la Pau.
Més informació i programa complet a la web d’AIPAZ.