14/05/2024

Infografia “Qui vigila el vigilant? Violència a les fronteres i impunitat a Frontex”

Infografia elaborada en el marc de la recerca que dona peu a l’informe 62 del Centre Delàs amb Irídia “Qui vigila el vigilant? Violència a les fronteres i impunitat a Frontex”, dut a terme amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona.


27/03/2024

Infografia “El Finançament de la Indústria Armamentista. Anàlisi comparativa de les polítiques en matèria armamentista dels principals bancs i caixes de la Comunitat Valenciana”

Infografia elaborada en el marc de la recerca que dona peu a l’informe 63 del Centre Delàs “El Finançament de les armes i la (I)Responsabilitat Social Corporativa. Anàlisi comparativa de les polítiques en matèria armamentista dels principals bancs i caixes de la Comunitat Valenciana”, dut a terme amb el suport de la Generalitat Valenciana.


29/08/2023

“Els especuladors de la guerra: els beneficis dels 15 principals exportadors d’armes europeus el 2022”

L'objectiu d'aquest fact sheet elaborat per la Xarxa Europea Contra el Comerç d'Armes (ENAAT) és analitzar les vendes i els beneficis dels 15 principals productors d'armes europeus el 2022, i veure com es beneficien de la guerra actual i dels milers de milions d'euros en subvencions de la UE justificades pel suport a Ucraïna. War-profiteers-SQUARED-FINALBaixa


26/10/2022

Infografia “Els vincles entre les corporacions transnacionals, el bel·licisme i l’emergència climàtica”

Infografia elaborada en el marc de la recerca que dona peu a l’informe 55 del Centre Delàs “Transnacionals, bel·licisme i emergència climàtica”, dut a terme amb el suport de l'Ajuntament de Barcelona.


29/09/2022

Infografia “Negocis provats en combat. Exportar la marca ‘made in Israel’ per a mantenir l’ocupació i normalitzar la injustícia”

Infografia elaborada en el marc de la recerca que dona peu a l'informe 54 del Centre Delàs “Negocis provats en combat. Exportar la marca ‘made in Israel’ per a mantenir l’ocupació i normalitzar la injustícia”.


12/05/2022

Infografia “Made in Spain, bombardejat al Iemen. Venta d’armes a l’Aràbia Saudita i els Emirats Àrabs Units”

Infografia elaborada en el marc de la recerca conjunta amb Amnistía Internacional i l'ECCHR "Exportación de armas españolas y presuntos crímenes de guerra en Yemen. Cómo las exportaciones de armas españolas pueden haber facilitado o contribuido a la comisión de presuntos crímenes intrenacionales en Yemen entre 2015 y 2021".


02/06/2021

Infografia del Centre Delàs i la Campanya Stop Killer Robots: “Drones militares y drones autónomos. Contra la ética y las personas”

Aquesta infografia ha estat elaborada pel grup d’investigació sobre armes autònomes del Centre Delàs d’Estudis per la Pau i per l’equip de la campanya Stop Killer Robots a Espanya.


05/05/2021

Infografia GDAMS: “Per a la guerra, res. Defensem la gent i el planeta”

Infografia elaborada pel Centre Delàs d’Estudis per la Pau i la Campanya Global sobre la Despesa Militar (GCOMS) en el marc dels Dies d’Acció Global sobre la Despesa Militar 2021. Si vols saber-ne més, aquí t’expliquem la demanda que hem fet junt al International Peace Bureau i a més d’un centenar d’organitzacions d’arreu, per a una reducció i reorientació urgent...


12/04/2021

Infografia “Banca Armada espanyola: Finançament de les armes de la guerra del Iemen”

Per a més informació llegeix l'informe "Finançament de les armes de la guerra del Iemen. Anàlisi del finançament de les empreses d’armes que han exportat a Aràbia Saudita i Emirats Àrabs Units (2015-2019)".


16/02/2021

Infografia “Militarisme i crisi ambiental”

Per a més informació consulta i descarrega l'informe 47 del Centre Delàs d'Estudis per la Pau “Militarisme i crisi mediambiental. Una reflexió necessària”.


17/11/2020

Infografia de l’ECP, el Centre Delàs i l’IDHC: “Guerra en Yemen: responsabilidades saudíes, complicidades europeas”

Per a més informació consulta el Policy Paper "Guerra al Iemen: responsabilitats saudites, complicitats europees" publicat per l'Escola de Cultura de Pau, el Centre Delàs d'Estudis per la Pau i l'Institut de Drets Humans de Catalunya.


26/10/2020

Infografia de l’ENAAT: “Qui es beneficia dels fons europeus per a la recerca i desenvolupament militar?”

Quatre països obtenen el 53,5% de les subvencions assignades fins ara: França, Itàlia, Espanya i Alemanya, que són també els principals exportadors d'armes de la UE. Thales obté 15 subvencions, i 7 empreses armamentistes de les 10 principals van ser membres del Grup de Personalitats que va aconsellar a la Comissió Europea en la creació d'aquest finançament, el 2016. Tenint...


27/04/2020

Infografia GDAMS Espanya: “Invertim en salud la despesa militar”

Infografia elaborada pel Centre Delàs d'Estudis per la Pau i la Campanya Global sobre la Despesa Militar (GCOMS) en el marc dels Dies d'Acció Global sobre la Despesa Militar 2020. Si vols saber-ne més, aquí t'expliquem la demanda que hem fet junt al International Peace Bureau per a una reorientació urgent de les despeses militars a inversió sanitària i per...


17/04/2020

Infografia GDAMS 2020: “Invertim en salut la despesa militar”

Infografia elaborada pel Centre Delàs d’Estudis per la Pau i la Campanya Global sobre la Despesa Militar (GCOMS) en el marc dels Dies d’Acció Global sobre la Despesa Militar 2020. Més informació sobre els Dies d'Acció Global sobre la Despesa Militar (GDAMS) aquí.


30/03/2020

“10 preguntas sobre los Robots Asesinos”, díptic elaborat en el marc de la campanya Stop Killer Robots Espanya

Material elaborat per l'equip de la campanya SKR a Espanya i pel grup d'investigació sobre armes autònomes de el Centre Delàs d'Estudis per la Pau (Pere Brunet, Tica Font i Joaquín Rodríguez)


16/03/2020

Infografía “Una dècada de militarització i armametisme al Mediterrani. Com els països del Mediterrani Sud s’armen i es militaritzen per a frenar els fluxos migratoris”

Per a saber-ne més consulta el Working Paper "El Mediterrani, una dècada de polítiques militaristes. Armes i militarització del Mediterrani Sud", publicat pel Centre Delàs d'Estudis per la Pau, en col·laboració amb NOVACT i SUDS en el marc de la tasca que realitza l'ODHE (Observatori de Drets Humans i Empreses al Mediterrani).


12/02/2020

Infografia “Principals exportacions d’armes europees a països en situació de conflicte armat i vulneracions de Drets Humans”

Infografia elaborada pel Centre Delàs d'Estudis per la Pau, l'Escola de Cultura de Pau i l'Institut de Drets Humans de Catalunya a partir dels continguts de l'informe "Comerç d'armes, conflictes i drets humans. Anàlisi de les exportacions d'armes europees a països en situació de conflicte armat i vulneracions de drets humans” publicat a febrer de 2020.


28/11/2019

Infografia “Custodiar la Fortalesa. El paper de Frontex en la militarització i securitització dels fluxos migratoris a la Unió Europea”

Per a més informació consulteu l'informe "Custodiar la Fortalesa. El paper de Frontex en la militarització i securitització dels fluxes migratoris a la Unió Europea" publicat pel Centre Delàs d'Estudis per la Pau, el Transnational Institute (TNI) i Stop Wapenhandel.


20/03/2019

Infografia: L’armament de la Banca Armada espanyola

Per a més informació podeu consultar l'Informe 37 del Centre Delàs "Banca Armada a Espanya 2019" publicat al març de 2019.


09/11/2018

Infografia “Aixecant Murs. Polítiques de la por i securitització en la Unió Europea”

Per a més informació podeu consultar l'informe "Aixecant Murs. Polítiques de la por i securitització en la Unió Europea" publicat per el Centre Delàs d'Estudis per la Pau, el Transnational Institute i Stop Wapenhandel. Amb el suport de:


09/07/2018

Infografia “L’Europa exportadora d’armament a països en tensió i conflicte”

Per a més informació podeu consultar l'informe "Comerç d'armes i conflictes. Anàlisi de les exportacions europees a països en tensió" i l'informe "Comerç d'armes i conflictes. Anàlisi de les exportacions europees a països en conflicte". Centre Delàs d'Estudis per la Pau i Escola de Cultura de Pau.


28/06/2018

Infografia “Comerç d’armes i conflictes. Anàlisi de les exportacions d’armes europees a països en tensió

Per a més informació podeu consultar l'informe "Comerç d'armes i conflictes. Anàlisi de les exportacions europees a països en tensió". Centre d'Estudis per la Pau i Escola de Cultura de Pau, desembre 2017.


25/06/2018

Infografia “Expandint la fortalesa: Prioritats dels països socis de la Unió Europea per al control de les fronteres i les migracions”

Per a més informació, podeu consultar l'informe "Expandint la Fortalesa. Les polítiques d'externalització de fronteres de la UE" publicat pel Transnational Institute (TNI), Stop Wapenhandel i el Centre Delàs d'Estudis per la Pau, el maig de 2018.


19/06/2018

Infografies “Pagaments corrents 2016 de l’Ajuntament de Barcelona 2016 i Banca armada”

Per a més informació, podeu consultar l'informe "De la Banca Armada a la Banca Ètica. Cap a una coherència de polítiques i una cultura de pau. El cas de l'Ajuntament de Barcelona", publicat per SETEM Catalunya i el Centre Delàs d'Estudis per la Pau, el juny de 2018, amb el finançament de l'Ajuntament de Barcelona.


19/06/2018

Infografia “Rànquing Banca armada espanyola 2011-2016”

Per a més informació, podeu consultar l'informe "De la Banca Armada a la Banca Ètica. Cap a una coherència de polítiques i una cultura de pau. El cas de l'Ajuntament de Barcelona", publicat per SETEM Catalunya i el Centre Delàs d'Estudis per la Pau, el juny de 2018, amb el finançament de l'Ajuntament de Barcelona.


19/06/2018

Infografia “Rànquing Banca armada estrangera 2011-2016”

Per a més informació, podeu consultar l'informe "De la Banca Armada a la Banca Ètica. Cap a una coherència de polítiques i una cultura de pau. El cas de l'Ajuntament de Barcelona", publicat per SETEM Catalunya i el Centre Delàs d'Estudis per la Pau, el juny de 2018, amb el finançament de l'Ajuntament de Barcelona.


05/02/2018

Infografia “Comercio de armas y conflictos. Análisis de las exportaciones de armas europeas a países en conflicto armado”

Per a més informació pots consultar l'informe "Comercio de armas y conflictos. Análisis de las exportaciones europeas a países en conflicto armado". Centre Delàs d'Estudis per la Pau i Escola de Cultura de Pau, desembre 2017.


19/01/2018

Infografia ‘Tipologies dels Programes Especials d’Armament’ 2/2

Per més informació pot consultar l'Informe La bombolla de les armes i la indústria militar espanyola. Els Programes Especials d'Armament. Centre Delàs d'Estudis per la Pau, 2017 Amb el suport de: Diputació de Barcelona


19/01/2018

Infografia ‘L’evolució de la despesa militar dels PEA’

Per més informació pot consultar l'Informe La bombolla de les armes i la indústria militar espanyola. Els Programes Especials d'Armament. Centre Delàs d'Estudis per la Pau, 2017 Amb el suport de: Diputació de Barcelona


15/09/2017

Mapamundi ‘Quina responsabilitat tenen els països de la UE en la crisi de refugiats?’

Mapamundi "Armes europees que alimenten conflictes. Conflictes dels quals fugen els refugiats: Quina responsabilitat tenen els països de la Unió Europea en la crisi de refugiats?" Per més informació pot consultar l'Informe Armes europees que alimenten conflictes. Conflictes dels quals fugen els refugiats. Anàlisi de les exportacions d'armes des de la Unió Europea a països en conflicte o tensió amb refugiats i...


30/06/2017

Infografia ‘Exportacions d’armes, conflictes i refugiats’: Europa i Caucas 1/6

Per a més informació pot consultar l'Informe Armes europees que alimenten conflictes. Conflictes dels quals fugen els refugiats. Anàlisi de les exportacions d'armes des de la Unió Europea a països en conflicte o tensió amb refugiats i desplaçats interns 2003-2014. Centre Delàs d'Estudis per la Pau, 2017


30/06/2017

Infografia: ‘Exportacions d’armes, conflictes i refugiats: Àsia 2/6

Per a més informació pot consultar l'Informe Armes europees que alimenten conflictes. Conflictes dels quals fugen els refugiats. Anàlisi de les exportacions d'armes des de la Unió Europea a països en conflicte o tensió amb refugiats i desplaçats interns 2003-2014. Centre Delàs d'Estudis per la Pau, 2017


30/06/2017

Infografia: ‘Exportacions d’armes, conflictes i refugiats’: Orient Pròxim/Mitjà 3/6

Per més informació pot consultar l'Informe "Armes europees que alimenten conflictes. Conflictes dels quals fugen els refugiats. Anàlisi de les exportacions d'armes des de la Unió Europea a països en conflicte o tensió amb refugiats i desplaçats interns 2003-2014". Centre Delàs d'Estudis per la Pau, 2017


30/06/2017

Infografia ‘Exportacions d’armes, conflictes i refugiats’: Est d’Àfrica 4/6

Per més informació pot consultar l'Informe Armes europees que alimenten conflictes. Conflictes dels quals fugen els refugiats. Anàlisi de les exportacions d'armes des de la Unió Europea a països en conflicte o tensió amb refugiats i desplaçats interns 2003-2014. Centre Delàs d'Estudis per la Pau, 2017


30/06/2017

Infografia ‘Exportacions d’armes, conflictes i refugiats’: Àfrica Central 5/6

Per a més informació pot consultar l'Informe Armes europees que alimenten conflictes. Conflictes dels quals fugen els refugiats. Anàlisi de les exportacions d'armes des de la Unió Europea a països en conflicte o tensió amb refugiats i desplaçats interns 2003-2014. Centre Delàs d'Estudis per la Pau, 2017


30/06/2017

Infografia ‘Exportacions d’armes, conflictes i refugiats’: Mediterrània i Nord d’Àfrica 6/6

Per més informació pot consultar l'Informe Armes europees que alimenten conflictes. Conflictes dels quals fugen els refugiats. Anàlisi de les exportacions d'armes des de la Unió Europea a països en conflicte o tensió amb refugiats i desplaçats interns 2003-2014. Centre Delàs d'Estudis per la Pau, 2017


26/04/2017

Infografia: Despesa militar mundial 2016

Infografia creada en el marc del GDAMS 2017 (Global Days Against Military Spending), iniciativa de la Campaña GCOMS (Global Campaign on Military Spending) actualment coordinada pel Centre Delàs d'Estudis per la Pau. Per a més informació: https://demilitarize.org/


28/03/2017

Infografia: Exportacions espanyoles d’armament 2015

Nova infografia: Exportacions espanyoles d'armament 2015. Armes utilitzadas als conflictes d'Orient Mitjà Per a més informació, podeu consultar l'informe "Exportacions espanyoles d’armament 2006-2015. Armes espanyoles utilitzades als conflictes d’Orient Mitjà", recentment publicat pel Centre Delàs d'Estudis per la Pau.


25/03/2017

Infografia BBVA: Finançament d’empreses d’armes 2011-2016

Per a més informació, pot consultar l'informe Els bancs que inverteixen en armes. Actualització del finançament d'armament nuclear, de bombes de dispersió i de les principals indústries militars espanyoles (2011-2016) publicat pel Centre Delàs d'Estudis per la Pau. Amb el suport de:


24/03/2017

Infografia Banco Santander: Finançament d’empreses d’armes 2011-2016

Per a més informació, consultar l'article "Els bancs que inverteixen en armes. Actualització del finançament d'armament nuclear, de bombes de dispersió i de les principals indústries militars espanyoles (2011-2016)", publicat pel Centre Delàs d'Estudis per la Pau. Amb el suport de:


23/03/2017

Infografia Bankia: Finançament d’empreses d’armes 2011-2016

Infografia Bankia: Finançament d'empreses d'armes 2011-2016 Per a més informació, consultar l'informe "Els bancs que inverteixen en armes. Actualització del finançament d'armament nuclear, de bombes de dispersió i de les principals indústries militars espanyoles (2011-2016)", publicat pel Centre Delàs d'Estudis per la Pau. Amb el suport de:


22/03/2017

Infografia CaixaBank: Finançament a empreses d’armes 2011-2016

Per a més informació, pot consultar l'informe Els bancs que inverteixen en armes. Actualització del finançament d'armament nuclear, de bombes de dispersió i de les principals indústries militars espanyoles (2011-2016) publicat pel Centre Delàs d'Estudis per la Pau.


01/03/2017

Infografia Banc Sabadell: Finançament d’empreses d’armes 2011-2016

Per a més informació, consultar l'informe "Els bancs que inverteixen en armes. Actualització del finançament d'armament nuclear, de bombes de dispersió i de les principals indústries militars espanyoles (2011-2016)", publicat pel Centre Delàs d'Estudis per la Pau. Amb el suport de: