El Centre Delàs d’Estudis per la Pau presenta el seu últim informe “Món emmurallat, cap a l’Apartheid Global” a la conferència Open Borders 2020

El Centre Delàs d’Estudis per la Pau presenta el seu últim informe “Món emmurallat, cap a l’Apartheid Global” a la conferència Open Borders 2020

El passat dissabte 21 de novembre es va celebrar la conferència Open Borders, sota el paraigua del Free Migration Project, una proposta conjunta de diverses organitzacions que treballen a favor de la defensa de la llibertat de moviment de les persones. En la conferència va participar la investigadora del Centre Delàs d’Estudis per la Pau, Ainhoa ​​Ruiz, en un panell sobre els murs construïts en les fronteres. En aquesta taula es van exposar les conclusions de l’últim informe realitzat per l’autora: “Món emmurallat, cap a l’Apartheid Global”. Durant la sessió es van exposar les principals dades i conclusions, de manera que es va aportar a l’anàlisi sobre els reptes a què s’enfronten les diferents organitzacions per poder garantir el dret a el moviment, contemplat a la Carta de Drets Humans de les Nacions Unides.

Durant el panell van sorgir debats i reflexions interessants, sobretot en relació a les possibles línies d’acció que es podrien plantejar per conscienciar i enderrocar els murs ja construïts en el món, i sobre com millorar les accions des de la societat civil organitzada.

També es van abordar altres investigacions relacionades, publicades pel Centre Delàs comolos informes “Custodiar la Fortalesa. El paper de Frontex en la militarització i securitització dels fluxos migratoris en la Unió Europea” o “Aixecant murs. Polítiques de la por i securitització en la Unió Europea”.

Es pot consultar el programa de la conferència aquí.



Publicacions Relacionades
 26/11/2020

Linia de recerca :
Jornada de Pau de La Vall d'Uixó 2024