L’exposició “Negoci a les fronteres: militarització dels espais migratoris” es podrà visitar a Sant Cugat del Vallès amb motiu del 20J

L’exposició “Negoci a les fronteres: militarització dels espais migratoris” es podrà visitar a Sant Cugat del Vallès amb motiu del 20J

L’exposició, “Negoci a les fronteres: militarització dels espais migratoris”, que sorgeix del treball conjunt de la campanya Banca Armada amb Ruido Photo, ens explica com els bancs afavoreixen la militarització de països i fronteres i com podem contribuir a construir un món més just a través de les finances ètiques. Arrel de les principals conclusions i reflexions de l’informe del Centre Delàs “Finançament de la militarització i la guerra de fronteres a la Mediterrània”, mostra com els bancs espanyols financen la guerra de fronteres a la Mediterrània. Tot indica que sense el seu suport no es podrien dur a terme les accions militars, de seguretat i control a la frontera sud, accions que està àmpliament documentat que provoquen la mort de milers de persones any rere any. Els principals bancs, sobretot BBVA i Banco Santander, són, per tant, coresponsables d’una de les tragèdies contemporànies més flagrants. I en la mesura que siguem clients d’aquests bancs, és molt probable que això ho estiguin fent amb els nostres diners.

Amb motiu del Dia Internacional de les Persones Refugiades, el 20 de juny, la campanya Banca Armada i el Centre Delàs d’Estudis per la Pau, porten amb la col·laboració de la Xarxa Solidària de Sant Cugat, aquesta exposició a Sant Cugat del Vallès.

L’exposició es podrà visitar aquestes dates en aquests espais del municipi:

  • Del 6 al 12 de junyBiblioteca de Volpelleres (c/ Pau Muñoz i Castanyer, 3, 5)
  • Del 13 al 20 de junyCasa de Cultura de Sant Cugat (c/ de Castellví, 8)
  • El 20 de junyDia Internacional de les Persones RefugiadesPlaça Quatre Cantons de 14:00 a 19:00 hores. Podeu participar en la visita guiada que s’oferirà a les 18:00 hores.


Publicacions Relacionades
 24/05/2024

Linia de recerca : ,
Ja han començat els Dies d'Acció Global sobre la Despesa Militar!