Presentem l’acció conjunta “No a la Militarització, No a la Guerra” i el treball de la campanya Banca Armada en la trobada anual de la Xarxa Europea Contra el Comerç d’Armes a Milan

Presentem l’acció conjunta “No a la Militarització, No a la Guerra” i el treball de la campanya Banca Armada en la trobada anual de la Xarxa Europea Contra el Comerç d’Armes a Milan

Membres del Centre Delàs han participat una any més en la reunió anual de la Xarxa Europea Contra el Comerç d’Armes (European Network Against Arms Trade, ENAAT) que va tenir lloc del divendres 31 de maig i el dissabte 1 de juny a Milan.

Investigadores i activistes representants de les entitats membres de la xarxa europea es van reunir un any més per compartir experiències, debatre i coordinar les activitats relatives a la tasca contra el comerç d’armes que duu a terme la xarxa de pau.

El context de creixent militarització i del bel·licisme a Europa va marcar els debats de la trobada, sent el tema de la discussió introductòria del cap de setmana. Aquests debats van acollir la presentació del manifest i acció conjunta “No a la Militarització, No a la Guerra. Per una Europa de la distensió, la pau i la seguretat compartida” que s’ha impulsat des del moviment de pau català i espanyol i que vol ampliar-se a nivell europeu. Jordi Calvo, coordinador i investigador del Centre Delàs, va presentar la proposta i va recollir les diferents propostes de col·laboració per part de les entitats participants.

El dissabte, les expertes de cada una de les organitzacions van compartir recerques, activitats i accions que duen a terme per aturar el comerç d’armes europees, i concretament a països que estan implicats o es troben en situació de conflicte armat. El representant del Centre Delàs a la reunió va participar en les reunions i van presentar les darreres dades i notícies més rellevants en relació al comerç d’armes i el militarisme a l’Estat espanyol i especialment el treball fet en matèria de finançament de la indústria d’armament des de la tasca desenvolupada per la campanya Banca Armada, pel qual es van generar possibilitats de sinergia i col·laboració amb altres membres de l’ENAAT.

L’ENAAT va néixer l’any 1984 en una conferència internacional sobre fabricació i exportacions d’armes i avui dia està formada per grups i persones d’una dotzena de països europeus, entre els quals es troben Noruega, Finlàndia, Suècia, Regne Unit, Holanda, Itàlia, Alemanya, Suïssa, República Txeca, Eslovàquia i Espanya. Des de llavors, es celebren reunions anuals que cada any són acollides per una organització d’un país diferent, i durant la resta de l’any es mantenen contactes i comunicacions regulars per a l’intercanvi d’informació o l’impuls d’activitats i campanyes conjuntes.



Publicacions Relacionades
 06/06/2024

Linia de recerca : ,
Celebrem els ‘25 anys desarmant la guerra’ amb diferents actes oberts a la Nau Bostik de Barcelona els pròxims 27 i 28 de novembre