L’Escola Pacifista 2024 a Catalunya s’acomiada amb un cap de setmana de tallers i aprenentatge compartit a Coma-ruga

L’Escola Pacifista 2024 a Catalunya s’acomiada amb un cap de setmana de tallers i aprenentatge compartit a Coma-ruga

El passat 14 d’abril va concloure la 4a Escola Pacifista del Centre Delàs a Catalunya, que va estar dirigida a un públic jove i tenia com a objectiu aprendre, reflexionar i conèixer recursos i iniciatives per aturar el negoci de la guerra i repensar la seguretat. Una vintena de participants, d’entre 18 i 35 anys, vam compartir durant aquest cicle formatiu tres jornades de tallers, seminaris i dinàmiques d’aprenentatge compartit a Barcelona i Coma-ruga.

La primera sessió de l’Escola va tenir lloc el dissabte 9 de març al barri del Raval de Barcelona i va servir d’introducció a la cultura de pau, a la teoria i pràctica de la noviolència i l’anàlisi del cicle econòmic militar, i va comptar com a talleristes amb Quique Sánchez, Maria de Lluc Bagur, Eduardo Aragón i Pere Ortega.

Pel segon mòdul de l’Escola, el grup va trobar-se a l’alberg Xanascat de Coma-ruga on va continuar la formació pacifista durant tot el cap de setmana del 13 i 14 d’abril. Aquesta sessió va consistir en una primera jornada dedicada a treballar en diferents tallers l’anàlisi dels conflictes actuals, i com repensar la seguretat des d’una perspectiva feminista, ecologista, antiracista i pacifista. La jornada va concloure amb un taller per conèixer les principals campanyes, iniciatives d’incidència i activisme per la pau a casa nostra, com ara la campanya Banca Armada, la campanya global sobre la despesa militar GCOMS, o diverses iniciatives per a posar fi al comerç d’armes, com ara les accions coordinades contra l’arribada de vaixells carregats d’armament a ports espanyols. Jordi Calvo, Alejandro Pozo, Camino Simarro i Javier Toca, van ser els encarregats de dinamitzar i realitzar aquests tallers amb els i les joves. L’Escola va posar el seu punt i final amb un taller sobre la comunicació per la pau que va comptar amb una part introductòria a càrrec de Javi Toca i va continuar amb una sessió pràctica dinamitzada per les companyes de la cooperativa de comunicació per a la transformació social La Sembra. Les participants van treballar en aquest taller pràctic per transformar tot allò que havien après en els tallers anteriors, en un contingut divulgatiu per a xarxes socials que responia a les preguntes: Què vol dir la seguretat? Què és la seguretat? Com construïm la seguretat?

La quarta edició d’aquest cicle formatiu sobre activisme pacifista va comptar amb la col·laboració del Consell de la Joventut de Barcelona, i amb el suport de l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament, Ajuntament de Barcelona i Diputació de Barcelona. Podeu consultar el programa complet de la trobada formativa en aquest enllaç.



Publicacions Relacionades
 17/04/2024

Linia de recerca :
Celebrem els ‘25 anys desarmant la guerra’ amb diferents actes oberts a la Nau Bostik de Barcelona els pròxims 27 i 28 de novembre