Jornada de Pau de la Vall d’Uixó 2024 “Entendre les violències quotidianes per lluitar contra la guerra global”

  26 setembre, 2024
 Lloc: Hall de l’Auditori de La Vall d’Uixó (Castelló)
 Organitza: Centre Delàs d'Estudis per la Pau i Setem Comunitat Valenciana
 Tipus d'esdeveniment:

Les Jornades per la Pau del Centre Delàs a La Vall d’Uixó són un espai per intercanviar coneixements i experiències, des d’una perspectiva de cultura de pau, sobre temes d’actualitat que preocupen a la societat, com ara els conflictes armats i el comerç d’armes, sense oblidar la importància de les violències i les paus a l’àmbit local (educació, comunicació, cultura) on la mirada pacifista és clau per prevenir situacions de violència i construir una societat més justa.

Aquest any proposem un diàleg entre tres intel·lectuals, expertes i activistes per abordar què fer com a ciutadans i societat civil davant un món on la guerra es veu més a prop que mai en el què l’escalada bel·licista és causa i conseqüència d’una polarització i guerra cultural en les nostres societats on predominen la desconfiança i la desesperança. Volem identificar què passa i què podem fer per canviar-ho, amb propostes de l’economia feminista, de la resolució pacífica de conflictes, del desarmament dels estats i de la desmilitarització de les nostres ments.

La jornada comptarà per a això amb la participació de les expertes Remedios Zafra, Teresa Aranguren i Carlos Umañana i, amb moderació del coordinador del Centre Delàs, Jordi Calvo, abordaran en el diàleg proposat les següents qüestions:

  • Quan l’economia genera violència. Economia pacifista i feminista, la importància de les cures per crear condicions de pau al nostre dia a dia. Amb Remedios Zafra (Escriptora i Investigadora de l’Institut de Filosofia del CSIC)
  • Quan les guerres dels altres són les nostres guerres. Guerra a Ucraïna, genocidi a Gaza i molts conflictes més. Com ens afecten els conflictes armats i què podem fer? Amb Teresa Aranguren (Periodista i escriptora especialitzada en Orient Pròxim i els Balcans)
  • Quan el bel·licisme dibuixa un futur de violència. La necessitat del desarmament en un món cada cop més militaritzat. Què podem fer contra l’amenaça de les armes nuclears. Amb Carlos Umaña (Representant a Espanya de la guardonada amb el Premi Nobel de la Pau, Campanya Internacional per l’Abolició de les Armes Nuclears (ICAN)

L’acte tindrà lloc al Hall de l’Auditori de La Vall d’Uixó el dijous 26 de setembre de 2024 a les 18:30 hores. La Jornada de Pau de la Vall d’Uixó 2024 està organitzada pel Centre Delàs d’Estudis per la Pau i Setem Comunitat Valenciana, i compta amb el suport de la Generalitat Valenciana i de l’Ajuntament de La Vall d’Uixó.