Prop d’un centenar de persones reflexionen sobre la introducció de les finances ètiques en les administracions en les Jornades “Desarmar les polítiques financeres”

Prop d’un centenar de persones reflexionen sobre la introducció de les finances ètiques en les administracions en les Jornades “Desarmar les polítiques financeres”

El passat 14 de desembre a Barcelona, El Centre Delàs i SETEM Catalunya, van convocar experts en finances ètiques i banca armada, així com responsables polítics de les àrees d’economia de diferents administracions, a un debat crític sobre la coherència de polítiques, la viabilitat de la introducció i consolidació de les finances ètiques en les administracions públiques.

En la primera taula, Pot l’administració passar de la banca armada a la banca ètica? Reptes i obstacles a la consolidació de les finances ètiques, es va abordar la problemàtica de la banca armada i els reptes de les finances ètiques. També es van identificar els obstacles de caràcter jurídic i tècnic quant al finançament de les administracions públiques municipals i supramanunicipales.

Nina Gonzalez, coordinadora de FETS-Finançament Ètic i Solidària, va introduir la temàtica i va obrir el debat donant-li pas a Audrey Esnault, tècnica de projectes del Centre Delàs d’Estudis per la Pau, qui va parlar sobre la banca armada i la relació entre entitats bancàries i la indústria armamentística. Per la seva banda, Nicoletta Dentico, vicepresidenta de la Fondazione Finança Ètica i membre del Consell d’Administració de Banca Etica (Itàlia), va brindar una anàlisi sobre l’experiència d’introducció i consolidació de les finances ètiques en diferents municipis italians, fent referència als reptes als quals s’enfronta la banca ètica per instal·lar-se en les noves polítiques financeres.

Finalment, Julian Moreno, secretari-interventor municipal, Regidor d’Ajuntament de Sevilla i Diputat provincial de Participació Sevilla, va enfocar la seva intervenció als obstacles que es troben, des d’un punt de vista tècnic, en l’àmbit municipal a l’hora d’incorporar les finances ètiques en les administracions.


En la segona taula, Jordi Calvo, coordinador i investigador del Centre Delàs d’Estudis per la Pau, va moderar la taula i va introduir el debat sota el títol Que s’està fent per tenir polítiques coherents amb la pau i la justícia global? Compromisos i limitacions dels municipis per avançar cap a les finances ètiques.

En aquest sentit, els representants polítics, Jordi Ayala Roqueta (Gerent de Presidència i Economia de l’Ajuntament de Barcelona); Neus Fabregas (Regidora de València en comú i coordinadora de l’àrea de Participació, Drets i Innovació Democràtica de l’Ajuntament de València) i Jose Téllez i Oliva (Tercer Tinent d’Alcalde de l’Ajuntament de Badalona i Regidor de Badalona Democràtica); van explicar com s’està treballant en les administracions espanyoles per sobrepassar aquestes dificultats i els compromisos als quals s’estan enfrontant.

Per la seva banda, Carlos Sánchez Mato, ex regidor d’Ahora Madrid i Delegat de l’àrea de govern d’Economia i Hisenda, va lamentar no poder assistir però va participar de l’activitat a través d’un video en el qual va destacar la importància de treballar sobre com les finances ètiques es poden anar incorporant a l’actuació de la contractació pública a nivell Municipal a Madrid.

Les Jornades van concloure amb un debat obert amb els assistents que van poder compartir dubtes i aportacions al debat amb les ponents. Aquí podeu veure més fotografies de l’acte i els seus participants.


Podeu mirar aquí el  vídeo grabat durant les jornades 



Publicacions Relacionades
 27/12/2017

Linia de recerca :
Fes-te sòci/a i emporta't una làmina serigrafiada de la Paula Zapata!