Coneix les ponents de les Jornades “Seguretat feminista contra el bel·licisme hegemònic”

Coneix les ponents de les Jornades “Seguretat feminista contra el bel·licisme hegemònic”

Les Jornades “Seguretat feminista contra bel·licisme hegemònic” que organitzen el Centre Delàs d’Estudis per la Pau amb la col·laboració de l’Institut de Drets Humans de Catalunya i la Universitat Internacional de la Pau, tindran lloc el dimecres 25 d’octubre de 2023 de 17:30 a 20:30 hores a Barcelona. A les jornades d’enguany combinarem el contingut teòric i reflexiu de la primera part de la mà d’una reconeguda acadèmica experta en seguretat feminista per demostrar que tot indica que les realistes som nosaltres, les pacifistes i les feministes, amb una segona part amb expertes en polítiques de seguretat diferents, alternatives i diverses que han sigut implementades a ciutats i països del nostre entorn. Perquè la praxis noviolenta que emana de les polítiques locals s’encomana a les polítiques globals i deslegitima la cultura bel·licista, substituint-la per la cultura de pau. La seguretat feminista s’erigeix com a dic de contenció del militarisme i la guerra.

Laura Sjoberg

Laura Sjoberg és professora de política global i relacions internacionals de l’Acadèmia Britànica a la Universitat Royal Holloway de Londres i cap del Departament de Política, Relacions Internacionals i Filosofia. És una de les veus expertes en estudis de gènere i seguretat més reconegudes internacionalment. La seva investigació aborda qüestions de gènere i seguretat, centrant-se en les violències de les dones en la política, la teorització feminista de la guerra, la sexualitat a la política global i la metodologia política. És professora, consultora i dóna conferències sobre gènere a la política global i sobre seguretat internacional. El seu treball ha estat publicat a més de 50 llibres i revistes de ciències polítiques, dret, estudis de gènere, relacions internacionals i geografia. La Dra. Sjoberg ha ensenyat recentment a les àrees de dret internacional, gènere i conflictes armats, teorització de les relacions internacionals i seguretat internacional.

Blanca Camps-Febrer

Doctora en Polítiques Públiques i Relacions Internacionals. Politòloga especialitzada en la regió mediterrània. Ha treballat en cooperació al desenvolupament en diversos països del Nord d’Àfrica i el Pròxim Orient amb xarxes i moviments socials i de drets humans. Investiga el paper del militarisme al Nord d’Àfrica i el Pròxim Orient. És professora associada a la UAB i a Blanquerna.

Cristina Sobrino

Doctora en Dret (Criminologia) per la Universitat Pompeu Fabra i sots cap de l’àrea de convivència i seguretat urbana de l’Institut Metròpoli. Ha desenvolupat la seva trajectòria en projectes nacionals i internacionals en polítiques de seguretat i prevenció i en l’àmbit de l’exclusió social per a l’administració pública i per a entitats del tercer sector. Les seves línies d’investigació se centren principalment en la recerca aplicada orientada al disseny de polítiques de prevenció en l’àmbit de la seguretat urbana i la convivència, especialment a partir d’instruments de coneixement i de mesura sobre fenòmens com la victimització, la construcció social de la inseguretat, les relacions veïnals, l’ús social dels espais, violència de gènere i exclusió social. Ha estat professora associada del Departament de Polítiques Públiques de la UPF (2009-2021) i del Departament de Dret Penal a la UDG (2012-2021) i també professora del Màster en Polítiques Públiques i Socials de la Universitat Pompeu Fabra i The John Hopkins University (2017-2021).

Vicens Valentín

És membre del Grup Motor de RISE (Xarxa Internacional per a la Innovació en Seguretat). És llicenciat en Geografia i Història i màster en Política Criminal i Serveis Socials (UB). Ha treballat en l’àmbit de la seguretat i la policia, a l’Escola de Policia de Catalunya (1992-2004), al Centre d’Estudis de Seguretat (2004-2008) i al Gabinet de Seguretat del Departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya (2009-2021).

Ha estat membre del Grup de Treball CEN TC325 per a la Prevenció del Delicte Mitjançant el Planejament Urbà (CPTUP) (2004 a 2008); coordinador del CIFAL Barcelona (2004 a 2008), consultor per a Amèrica Llatina d’EUROSocial (2015), i coordinador de “l’Informe sobre la Justícia”, de l’Il·lustre Col·legi de la Advocacia de Barcelona (2007 a 2017). Com a docent, ha estat professor de criminologia a l’EPC (1991-1992), al grau de criminologia de la Universitat de Girona (2013-2014), i als màsters Polítiques Públiques de seguretat; Seguridad Ciudadana, Teoría política y Gestión (UOC/UNAM); i Gestió de la Ciutat i Urbanisme (2004 a 2012). Des del 2013 es professor de “Ciutat, Inseguretat i conflicte”, al màster Universitari Ciutat i Urbanisme, de la UOC.

Nora Miralles

Periodista especialitzada en anàlisi internacional. Màster en Gènere, Conflicte i Drets Humans per la Ulster University (Belfast) i Màster en Relacions Internacionals, Seguretat i Desenvolupament per la UAB. Investigadora en gènere, seguretat, militarisme i drets humans al Centre Delàs d’Estudis per la Pau, així com a l’Observatori de Drets Humans i Empreses a la Mediterrània (ODHE) i Shock Monitor. Forma part de la Women’s International League for Peace and Freedom (WILPF). Assessora i investigadora de l’àrea Alternatives de Seguretat de l’Institut Català Internacional per la Pau (ICIP). Activista de base a diferents moviments socials.



Publicacions Relacionades
 17/10/2023

Linia de recerca :
Fes-te sòci/a i emporta't una làmina serigrafiada de la Paula Zapata!