Coneix les ponents de les Jornades “Terrorismes del segle XXI”

Coneix les ponents de les Jornades “Terrorismes del segle XXI”

El Centre Delàs d’Estudis per la Pau organitza el 18 de setembre a la Casa de Cultura de Sant Cugat del Vallès les Jornades “Terrorismes del segle XXI” que comptaran amb reconegudes ponents expertes, per reflexionar sobre els conceptes de terrorisme i extremisme violent, i les relacions entre el Món Àrab i Occident.

Més informació i programa complet de l’acte:

JOSÉ ÁNGEL BRANDARIZ

Professor de Dret Penal a la Universitat de La Corunya.

José Ángel Brandariz és professor titular de Dret Penal i Criminologia a la Universitat de la Corunya i membre de la direcció de la European Society of Criminology. Al llarg de la seva carrera acadèmica, ha publicat una vintena de llibres i més d’un centenar d’articles, a més d’impartir conferències i cursos en una quinzena de països, sobre qüestions relatives, prioritàriament, a les polítiques penals. Ha col·laborat, a més, amb una àmplia pluralitat de col·lectius ciutadans i moviments socials.

JESÚS NÚÑEZ VILLAVERDE

Codirector de l’IECAH (Instituto de Estudios sobre Conflictos y Acción Humanitaria) i professor de la Universidad Pontificia Comillas.

Jesús Núñez és també president del Comitè Espanyol de la UNRWA (Agència de Nacions Unides per als Refugiats Palestins). Membre del International Institute for Strategic Studies (IISS). Consultor del Programa de Nacions Unides per al Desenvolupament (PNUD) a l’àmbit de la construcció de la pau i la prevenció de conflictes violents.

SANTIAGO ALBA RICO

Escriptor i filòsof, autor de diversos articles i llibres sobre els conflictes que viu el món àrab i la seva confrontació amb Occident.

Santiago Alba Rico va estudiar filosofia a la Universitat Complutense de Madrid. Entre 1984 i 1991, va ser guionista de programes de televisió espanyola. Va ser candidat de Podemos al Senat el 2015.  Des de 1988 resideix a Tunísia, i es dedica a l’anàlisi del món contemporani i especialment del món àrab. És autor de més de 15 obres, i recentment ha estat publicat el seu llibre “Islamofòbia”.

LURDES VIDAL

Professora de món àrab UB i Directora de l’àrea món àrab de l’IEMED (Institut Europeu de la Maditerrània).

Lurdes Vidal és autora de diversos llibres sobre el món àrab. A més de col·laborar amb diversos mitjans, és redactora cap de la revista trimestral afkar/idees, i imparteix l’assignatura de Política Àrab en el Màster sobre Món Àrab i Islàmic de la Universitat de Barcelona. Entre les seves publicacions destaquen “Democràcia islàmica: un debat enverinat?” en Àmbits de Política i Societat (2008), “Els reptes de l’educació bàsica en països del Mediterrani Sud”, Fundació Carolina, CeALCI/IEMed (2006), “Islam polític i democràcia, risc o oportunitat?” en Àmbits de Política i Societat (2006), i “El repte del desenvolupament a Egipte”, en DCidob (2006). És llicenciada en Traducció i Interpretació per la Universitat Autònoma de Barcelona i compta amb formació en Relacions Internacionals. Va viure a Damasc (Síria) el 1998.

TICA FONT

Llicenciada en física per la Universitat de València. Investigadora experta en seguretat, economia militar i cultura de pau.

Tica Font ha estat professora de Institut i directora d’escola no formal, tutora de la Universitat Nacional a Distància (UNED). Va ser fundadora del Centre Delàs d’Estudis per la Pau Delàs, ha estat vicepresidenta de Justícia i Pau, presidenta de la Federació Catalana d’ONG per la Pau de Catalunya. Des de l’any 2009 fins a 2018, ha estat directora de l’Institut Català Internacional per la Pau. Col·labora en nombroses investigacions y publicacions sobre cultura de pau.

JOAQUIM LLEIXÀ

Professor emèrit de ciència política de la UB. Autor de diverses publicacions entre les quals destaca el seu llibre “Cien años de militarismo en España”.



Publicacions Relacionades
 14/09/2018

Linia de recerca :
Fes-te sòci/a i emporta't una làmina serigrafiada de la Paula Zapata!