Coneix les ponents de les Jornades “Geopolítica de les armes. Eines i casos de denúncia des de la societat civil”
El Centre Delàs d’Estudis per la Pau, amb la col·laboració de la Universitat Internacional per la Pau, l’Institut de Drets Humans de Catalunya (IDHC) i l’Escola de Cultura de Pau, i el suport de la Diputació de Barcelona, organitza les Jornades “Geopolítica de les armes: eines i casos de denúncia des de la societat civil” que tindran lloc el dijous 30 de maig de 17:00 a 20:30h al Palau de la Virreina de Barcelona.
Quin és l’impacte del comerç d’armes en la situació de seguretat dels països receptors? Com afecten als drets humans dels països importadors? Quines responsabilitats tenen els països exportadors de la Unió Europea? Són algunes de les qüestions que abordaran les expertes que participaran en les diferents taules de les Jornades.
Linde Bryk
El 2015 va obtenir una beca de drets humans de la Universitat de Nova York (NYU, Human Rights Fellowship) que li va permetre capacitar-se amb ECCHR (European Center for Constitutional and Human Rights), on va assistir al Programa Internacional de Delictes i Responsabilitat. Més tard, va treballar com a oficial de drets humans per a la Missió Europea per l’Estat de Dret a Kosovo, EULEX. En 2016, es va unir al programa de ECCHR “Business and Human Rights”.
Vincent Letellier
Vincent Letellier és membre del Col•legi d’Advocats de Brussel•les des de 1997. Com a constitucionalista i especialista en dret administratiu, advoca principalment davant el Tribunal Constitucional i el Consell d’Estat. També és professor en la Université lliure de Bruxelles, on ensenya drets fonamentals i llibertats civils. Ha estat assessor en l’oficina del Ministre de Justícia en 2004-2005. És l’advocat habitual de la Lliga dels Drets Humans en el context dels litigis relacionats amb el comerç d’armes.
Ann Feltham
Membre de la Campaign Against Arms Trade (CAAT). Entre les seves principals responsabilitats s’inclouen garantir que el treball parlamentari de la CAAT s’integri amb el pla estratègic general de l’organització i establir contactes amb altres organitzacions al Regne Unit i a l’estranger.
Francesco Vignarca
Coordinador nacional de l’organització Rete Italiana per il Disarmo. Ha estat treballant en el camp de la pau i el desarmament des de 2004. Té funcions de recerca i coordinació en mobilitzacions i campanyes que promouen aquests temes, inclosa la branca italiana d’Armes Sota Control, Stop Killer Robots, Campanya internacional contra Armes nuclears, Campanya mundial sobre la despesa militar i el Fòrum Europeu sobre Drons Armats.
Eduardo Melero
Doctor i professor de Dret Administratiu en la Universitat Autònoma de Madrid. El seu àmbit de recerca és l’aplicació de la legislació espanyola a les operacions militars en l’exterior i el comerç d’armes a Àfrica.
Alberto Estévez
Llicenciat en Filologia Anglesa, porta 25 anys treballant sobre qüestions de drets humans i control del comerç d’armes en l’àmbit espanyol, europeu i internacional, fonamentalment amb Amnistia Internacional. Va coordinar el treball d’incidència d’AI durant les negociacions del Tractat sobre el Comerç d’Armes (TCA). També va coordinar un programa de formació, finançat per l’ONU, sobre el TCA per a l’ONG belga International Peace Information Service. Porta diversos anys coordinant una campanya conjunta sobre el control del comerç d’armes espanyol de les ONG FundiPau, Amnistia, Greenpeace i Oxfam Intermón. Ha publicat diversos informes de recerca sobre les transferències d’armes espanyoles.
Laëtitia Sedou
Laëtitia Sedou treballa com a Oficial de Programes de la UE en nom de la Xarxa Europea contra el Comerç d’Armes (ENAAT) i la campanya NOEUMoney4arms. És defensora pel desarmament amb experiència a Brussel•les i el Parlament Europeu, que inclou vuit anys en l’Organització Mundial Contra la Tortura (OMCT).
Tica Font
Tica Font ha estat professora en educació no formal, tutora de la Universitat Nacional a Distància (UNED) i tècnica al mig ambient en la Diputació de Barcelona. Ha estat fundadora del Centre d’Estudis per la Pau J.M. Delàs. És experta en Economia de defensa, comerç d’armes, pressupostos de defensa i indústria militar.
Jordi Calvo Rufanges
Doctor en pau, conflictes i desenvolupament, economista i investigador sobre cultura de pau, desarmament i economia de la defensa. Ha treballat com a coordinador de projectes humanitaris. És coordinador del Centre Delàs d’Estudis per la Pau, i professor de relacions internacionals, conflictes armats, economia de defensa i cooperació (UJI, URL, UOC). I Vicepresident del International Peace Bureau (IPB).
Consulta el programa complet i inscriu-te aquí.