El 23 i 24 de novembre tornen les Jornades de Compra Pública Socialment Responsable que enguany dediquen un dels seus blocs a com passar de la Banca Armada a les finances ètiques

El 23 i 24 de novembre tornen les Jornades de Compra Pública Socialment Responsable que enguany dediquen un dels seus blocs a com passar de la Banca Armada a les finances ètiques

Les organitzacions de justícia global i administracions públiques que formem part del Grup de Compra Pública Socialment Responsable, entre les quals es troba el Centre Delàs d’Estudis per la Pau com a una de les entitats impulsores de la Campanya Banca Armada, volem caminar juntes per a la coherència de polítiques de respecte als drets humans. Per això, organitzem aquest novembre les IV Jornades de Compra Pública Socialment Responsable.

Les jornades que tindran lloc els dies 23 i 24 de novembre, es podran seguir online els dos dies a través de la plataforma Zoom (es facilitarà l’enllaç un cop feta la inscripció) i comptaran amb traducció simultània al castellà per aquelles intervencions que es realitzin en català o anglès. 

Així mateix, el dimecres 24 la jornada es realitzarà de forma presencial a la Sala d’Actes de l’edifici vèrtex del campus nord de la UPC (pl. Eusebi Güell, 6). Per les persones que assisteixin presencialment no hi haurà traducció simultània del català al castellà, però sí que es comptarà amb traducció simultània al castellà per a aquelles intervencions que es facin en català o en anglès.

Encarem aquesta edició sota el lema “L’obligació de garantir els drets humans en les cadenes de subministrament en un món globalitzat” i ens preguntem: com es pot concebre des de l’inici dels processos de contractació la protecció dels drets humans per tal de garantir que els Estats i les empreses compleixin amb la seva obligació? Quin paper juga el seguiment del contracte en aquest procés?

Enguany, també volem destacar la importància d’introduir les finances ètiques en les institucions i l’administració pública, per tal d’avançar cap a un procés de desvinculació de la banca armada, és a dir, de les entitats financeres que es beneficien del negoci de la guerra.

Edu Aragón, membre del Centre Delàs d’Estudis per la Pau i de la Campanya Banca Armada, participarà en la xerrada sobre els Avenços de la Campanya Banca Armada en la segona jornada d’aquesta trobada que se centrarà en el pas de la Banca Armada a les finances ètiques en el marc de la compra pública responsable. En aquesta segona jornada sota el títol “Desarmem les polítiques financeres: 4 anys després, què hem après?” podrem escoltar veus de les diferents organitzacions i col·lectius que junt al Centre Delàs formen part de la campanya Banca Armada com ara Gemma Amorós (membre de Setem Catalunya i investigadora membre del Centre Delàs), Sergi Salavert (membre de FETS), Marc Becat (investigador col·laborador de FETS), Nina González (coordinadora de FETS), Koldobi Velasco (membre del col·lectiu Antimilitarista MOC) i Jordi Ibáñez (director de la Fundación Finanzas Éticas).

Les jornades comptaran amb un espai formatiu que abordarà sectors com l’electrònica, l’alimentació, la salut i les finances ètiques, i donarà a conèixer avenços en l’àmbit internacional i nacional en els instruments per millorar la transparència i la sistematització de les vulneracions de drets humans, així com altres bones pràctiques.

Aquesta iniciativa és fruit del grup de Compra Pública Socialment Responsable en què administracions públiques i organitzacions per la justícia global treballem plegades.

Per motius organitzatius, cal fer inscripció prèvia al següent enllaç: http://scur.cat/M2KC2M

Podeu consultar el programa complet i el perfil de les ponents aquí.



Publicacions Relacionades
 15/11/2021

Linia de recerca :
Fes-te sòci/a i emporta't una làmina serigrafiada de la Paula Zapata!