El Centre Delàs participa a la trobada anual de l’ENAAT 2017

El Centre Delàs participa a la trobada anual de l’ENAAT 2017

Un any més, el Centre Delàs d’Estudis per la Pau ha participat a la reunió anual de la xarxa europea contra el comerç d’armes (European Network Against Arms Trade, ENAAT) que enguany va tenir lloc a Roma del 31 de març al 2 d’abril.

Representants de les entitats membres de la xarxa europea es van reunir durant aquestes jornades per posar en comú, com cada any, experiències, dades i reflexions sobre les qüestions més destacades de l’últim any a cada un dels països representats. El Centre Delàs d’Estudis per la Pau va presentar les darreres dades i notícies més rellevants en relació al comerç d’armes i el militarisme a Espanya. Des del Centre Delàs també es va contribuir al debat amb l’aportació dels darrers informes elaborats, en la seva versió traduïda a l’anglès.

En la trobada internacional es va abordar també la qüestió de la Banca Armada a través d’un encontre amb la Fondazione Banca Etica, que va compartir la seva experiència de banca ètica com a alternativa a la banca que inverteix i finança la indústria armamentística. Un acte públic amb la participació d’organitzacions de la societat civil italiana, va oferir reflexions sobre les principals qüestions que centren el treball de l’ENAAT i va obrir un debat crític sobre les exportacions d’armes a països en conflicte o tensió. Com ja es va dur a terme a la darrera reunió anual a Londres al 2016, es van organitzar grups temàtics de debat per reflexionar sobre la indústria armamentística a nivell europeu, els controls de les exportacions a nivell europeu i els controls d’exportacions en països concrets. Finalment, els membres de l’ENAAT que es van trobar durant aquestes sessions van treballar sobre l’agenda per l’any 2017 i principis del 2018, i van planificar estratègies de futur.

L’ENAAT va néixer l’any 1984 a una conferència internacional sobre fabricació i exportacions d’armes i avui dia està formada per grups i persones d’una dotzena de països europeus, entre els quals es troben Noruega, Finlàndia, Suècia, Regne Unit, Holanda, Itàlia, Alemanya, Suïssa, República Txeca, Eslovàquia i Espanya. Des de llavors, es celebren reunions anuals que cada any són acollides per una organització d’un país diferent, i durant la resta de l’any es mantenen contactes informals per a l’intercanvi d’informació o l’impuls d’activitats conjuntes. L’ENAAT parteix d’una visió pacifista que entén el comerç d’armes com una amenaça per a la pau, la seguretat i el desenvolupament de la humanitat; d’aquí que entre les seves prioritats es trobin l’impuls de recerques i campanyes contra el finançament, la fabricació i el comerç d’armes, per tal d’exercir pressió política adreçada a aconseguir un món més desarmat i unes regulacions més estrictes en aquest aspecte.



Publicacions Relacionades
 11/04/2017

Linia de recerca :
Fes-te sòci/a i emporta't una làmina serigrafiada de la Paula Zapata!