La campanya Desmilitaritzem l’educació rebutja la presència de les forces armades en el Saló de l’Educació de Barcelona

La campanya Desmilitaritzem l’educació rebutja la presència de les forces armades en el Saló de l’Educació de Barcelona
educacio

• Entitats, sindicats i ONG recorden que valors com la solidaritat, el respecte o la igualtat no són coherents amb els atributs de l’exèrcit


Barcelona, 20 de març del 2015 – La campanya Desmilitaritzem l’educació. Les armes no eduquen, les armes maten ha estat present, per cinquè any consecutiu, en el Saló de l’Educació de Barcelona per manifestar el seu rebuig a la presència de les forces armades en aquest esdeveniment. La campanya, engegada per una àmplia plataforma d’entitats, sindicats i ONG, considera que el Saló de l’Educació ha de ser un espai coherent amb el seu caràcter educatiu, on es ressaltin els valors d’una educació democràtica com la solidaritat, el respecte o la igualtat.

La presència de les forces armades en aquest esdeveniment contribueix a normalitzar l’exèrcit com a alternativa de futur per als alumnes, estenent la idea que es tracta d’una organització humanitària dedicada a la resolució pacífica de conflictes. No obstant això, la campanya Desmilitaritzem l’educació vol recordar que la violència és el principal mètode utilitzat pels exèrcits per aconseguir els seus objectius.

La campanya ha collit un rotund èxit en xarxes socials. En els dies previs i en les primeres jornades del Saló, el hashtag #SalóSenseExèrcit ha estat el segon més utilitzat, només superat pel hashtag oficial del Saló.

El deure les institucions és fomentar conceptes com a cultura, ciència, diversitat o convivència. En aquest sentit, es considera fonamental que les noves generacions coneguin i desenvolupin mètodes pacífics de resolució de conflictes i que descartin la violència com a alternativa per garantir la seguretat de les persones.



Publicacions Relacionades
 24/03/2015

Linia de recerca :
Fes-te sòci/a i emporta't una làmina serigrafiada de la Paula Zapata!