Nota de premsa – Una anàlisi dels “Terrorismes del segle XXI” centrarà les Jornades del Centre Delàs que tindran lloc a Sant Cugat del Vallès el pròxim dimarts 18 de setembre

L’existència del terrorisme s’ha convertit en motiu principal de preocupació dels Estats europeus degut als diferents atemptats contra la població que han sofert algunes ciutats els darrers anys. Considerat una amenaça rellevant a la preservació de la pau i la seguretat, el terrorisme ha estat utilitzat alhora per nodrir els discursos de la por i l’amenaça constant que habitualment es basa en tipificacions i estereotips amb conseqüències molt perilloses. Entre d’altres, és crucial situar en el debat públic quines són les causes estructurals de les diferents formes de terrorismes per desmuntar els discursos de la por i del terror que permeten la instrumentalització política de la seguretat en pro de la despesa militar, del benefici de la indústria militar i de seguretat i de la vulneració de drets fonamentals.

La Casa de Cultura de Sant Cugat del Vallès acollirà la tarda del dimarts 18 de setembre de 2018, entre les 17:30 i les 21:00 hores, les properes Jornades del Centre Delàs que aquesta vegada giraran al voltant dels “Terrorismes del segle XXI”, per continuar el debat i la reflexió crítiques entorn a aquest fenomen internacional que afecta les nostres societats des de l’àmbit supraestatal i estatal, fins a l’àmbit local, en els espais urbans de convivència. Les Jornades comptaran amb reconegudes ponents expertes com són José Ángel Brandariz, Jesús Núñez Villaverde, Lurdes Vidal o Santiago Alba Rico.

En la primera taula, “Extremisme violent o terrorisme?”, hi participaran el professor de Dret Penal a la Universitat de La Corunya, José Ángel Brandariz, i el codirector de l’IECAH i professor de la Universitat Pontifícia Comillas, Jesús Núñez Villaverde, que abordaran la qüestió dels terrorismes actuals des del punt de vista del dret penal, així com una anàlisi del gihadisme, l’origen, l’evolució i desenvolupament d’aquest fenomen i les possibles formes de fer-li front. La segona taula, sota el títol “Món Àrab i Occident: una relació conflictiva”, comptarà amb la participació de Santiago Alba Rico, escriptor i filòsof, autor de diversos articles sobre els conflictes que viu el món àrab, i de Lurdes Vidal, professora de món àrab a la UB i directora de l’àrea món àrab de l’IEMED. Aquesta darrera taula se centrarà en les relacions entre Món àrab i Occident i com des d’occident es construeix un imaginari negatiu vers els ciutadans d’aquestes regions alimentant la islamofòbia.

L’acte, organitzat pel Centre Delàs d’Estudis per la Pau amb el suport de l’Ajuntament de Sant Cugat, és obert tot i que es recomana formalitzar la inscripció lliure en aquest enllaç.

Dia i hora: Dimarts 18 de setembre de 2018 de 17:30 a 21:00 hores

Lloc: Casa de Cultura de Sant Cugat del Vallès (carrer Castellví, 8)

Organitza: Centre Delàs d’Estudis per la Pau

Amb el suport de: Ajuntament de Sant Cugat del Vallès

Consulta el perfil dels ponents aquí.

Per a més informació:

premsa@centredelas.org

934.411.947 / 633.561.498



Publicacions Relacionades