Jornada d’accions “Abolir Frontex” a Las Palmas de Gran Canaria: ¿Qui vigila el vigilant?

El pressupost de Frontex s’ha multiplicat per vuit entre el 2012 i el 2022, passant de 89,58 milions a 754 milions d’euros. El pressupost per a les operacions de retorn de l’agència europea ha passat de 80.000 euros el 2005 a més de 69 milions el 2020.

“Frontex no només augmenta en pressupost, també augmenta en efectius. Ha passat de tenir una sèrie d’efectius menors a entre els anys 2020 i 2025 poder comptar amb 5.000 efectius. I en només dos anys més, el 2027, es preveu que arribi a tenir 10.000 efectius, amb capacitat de fer servir la força, i de tenir i fer servir armes de foc”, van alertar les expertes i activistes de la campanya Abolish Frontex, el Centre Delàs d’Estudis per la Pau, Irídia – Centre per la Defensa de Drets Humans i la Xarxa Canària pels Drets de les Persones Migrants, dijous passat 8 de febrer davant la seu de l’agència europea a l’Estat espanyol que acull el Centre de Coordinació Regional de Canàries, on es va presentar i es va fer entrega del nou informe elaborat pel Centre Delàs i Irídia (Qui vigila el vigilant? Violència a les fronteres i impunitat a Frontex). L’acció es va tancar amb una taula rodona de presentació de la investigació i debat que va comptar amb les reflexions de Loueila Mint El Mami (advocada en matèria de migracions a les Canàries), Siham Jessica Korriche (Irídia), Koldobike Velasco Vázquez (Alternativa Antimilitarista.Moc /Adnv parteix de la Xarxa Canària pels drets de les persones migrants, Campanya Abolish Frontex) i Nicolás Castellano (periodista especialitzat en migracions i DDHH).

T’ho expliquem en aquest vídeo elaborat per Violeta Gil.



Publicacions Relacionades
 14/02/2024

Linia de recerca :
Celebrem els ‘25 anys desarmant la guerra’ amb diferents actes oberts a la Nau Bostik de Barcelona els pròxims 27 i 28 de novembre