Informe 65: “Per una política de pau i desarmament a Europa. Propostes per a una Europa de la distensió, la pau i la seguretat compartida”

Informe 65: “Per una política de pau i desarmament a Europa. Propostes per a una Europa de la distensió, la pau i la seguretat compartida”

La guerra a Ucraïna ha accelerat un procés militaritzador de la Unió Europea que porta cuinant-se a foc lent des de la doctrina de seguretat i defensa que marcava el document estratègic de l’Alt Representant de la UE “Una Europa segura en un món millor” del 2003, fins al 21 de març del 2022, quan el Consell Europeu va aprovar la Brúixola Estratègica per reforçar la seguretat i la defensa de la UE per al 2030. En aquest procés han tingut un rol especialment protagonista la indústria militar i els lobbies armamentístics, que han promogut la construcció d’una Europa de la defensa basada en la injecció de fons per al desenvolupament i la venda d’armament.

En la publicació “Per una política de pau i desarmament a Europa. Propostes per a una Europa de la distensió, la pau i la seguretat compartida” el Centre Delàs d’Estudis per la Pau, amb la col·laboració de la Xarxa Europea Contra el Comerç d’Armes (ENAAT), analitzem la militarització d’Europa i proposem alternatives a les polítiques de seguretat europees.

Autores: Pere Brunet, Jordi Calvo, Tica Font, Pere Ortega i Wendela de Vries

Llegeix i descarrega el resum executiu en castellà i en anglès, i l’informe complet en castellà i en anglès (pròximament disponible en català).



 17/10/2024


Investigadora col·laboradora: Wendela de Vries
Linia de recerca :
Presentació i col·loqui “Qui arma a Israel? Qui finança el genocidi? Analitzem el paper de l’estat, empreses d’armes i bancs un any després de l’inici de l’actual ofensiva israeliana sobre Gaza”