El Centre Delàs participa en el 38è Curs Anual de DDHH amb una sessió sobre comerç d’armes a països en situació de conflicte armat

El Centre Delàs participa en el 38è Curs Anual de DDHH amb una sessió sobre comerç d’armes a països en situació de conflicte armat

El curs que es celebra anualment pel Institut de Drets Humans de Catalunya (IDHC), aquest any 2020 s’organitza sota el títol La no discriminació des de la perspectiva interseccional”, i que, degut a les recomanacions sanitàries de seguretat arran del Covid-19 es celebra en format de videoconfèrencia. El curs tindrà lloc dels dies 9 de març al 29 d’abril.

Jordi Calvo, coordinador i investigador del Centre Delàs d’Estudis per la Pau, realitzarà una conferencia per introduir algunes de les principals conclusions em matèria de comerç d’armes per part dels Estats membre de la Unió Europea a països en conflicte. La conferencia comptarà també amb l’experta en gènere, pau i seguretat i investigadora de l’Escola de Cultura de Pau Maria Villellas, que presentarà importants apunts en matèria de impacte dels conflictes i de les exportacions d’armament amb perspectiva de gènere.

Tots dos investigadors abordaran les conclusions extretes fruit del treball conjunt de les entitats Institut Català de Drets Humans, Escola de Cultura de Pau i Centre Delàs d’Estudis per la Pau del informe de recerca publicat conjuntamentComerç d’armes, conflictes i drets humans. Anàlisi de les exportacions d’armes europees a països en situació de conflicte armat i vulneracions de drets humans” realitzat amb el suport de la Diputació de Barcelona.


Dimarts, 24 de març

CONFLICTES ARMATS
Perspectiva interseccional en contextos de violència 

Maria Villellas, investigadora de l’Escola de Cultura de Pau de la UAB, especialitzada en gènere, pau i seguretat

Jordi Calvo, economista, professor i investigador del Centre Delàs, expert en finançament militar, pau i seguretat

Es pot consultar el programa sencer del curs al següent enllaç.Publicacions Relacionades
 16/03/2020

Linia de recerca :
Ja han començat els Dies d'Acció Global sobre la Despesa Militar!