“Acció i educació contra la guerra”, el Centre Delàs organitza dos tallers sobre pacifisme a València

“Acció i educació contra la guerra”, el Centre Delàs organitza dos tallers sobre pacifisme a València

El passat 20 de desembre van tenir lloc al Ca Revolta de València dos tallers organitzats pel Centre Delàs dirigits a compartir eines i estratègies d’activisme i educació per la pau i el desarmament.

La primera sessió de la vesprada va estar facilitada per dos membres del grup d’educadors per la pau del Centre Delàs, Javier Toca i Quique Sánchez, i va servir per compartir metodologies, bones pràctiques i reflexions tretes de l’experiència recent de l’entitat impartint tallers en instituts de secundària del País Valencià. En conversa amb les participants del taller, va ser molt destacable la discussió sobre els reptes i dificultats que enfronta actualment l’educació per la pau i per la ciutadania global a les aules. Es va comptar durant aquesta sessió amb l’Aga Bonk, de la CVONGD, que va presentar el projecte Operació Rubik, que és una iniciativa de les entitats del grup de treball d’EpD de la Coordinadora que recull recursos pedagògics. 

Tot seguit va tenir lloc el segon taller de la vesprada, que va ser facilitat per Carlos Pérez Barranco, en representació d’Antimilitaristes-MOC València, i que va servir per presentar i compartir experiències i estratègies d’Acció Directa Noviolenta, amb exemples concrets d’activisme per la pau com ara les dutes a terme davant l’arribada de vaixells saudites que carreguen armes al Port de Sagunt o les preparades per protestar la presència de l’exèrcit a un espai educatiu com ExpoJove.Publicacions Relacionades
 22/12/2023

Linia de recerca :
Ja han començat els Dies d'Acció Global sobre la Despesa Militar!