Activistes contra la militarització de la joventut es reuneixen a Londres

Activistes contra la militarització de la joventut es reuneixen a Londres

Membres del Centre Delàs d’Estudis per la Pau van viatjar a Londres per participar del entretamiento del War Resisters’ International (WRI) per contrarestar la militarització de la joventut i les seves dimensions de gènere.

La reunió es va celebrar del 2 al 4 de febrer i va incloure a activistes de AKL (Union of Conscientious Objectors) i Comitè dels 100 de Finlàndia, Nesehnuti de la República Txeca, DFG-VK i BSV d’Alemanya, Movimento Nonviolento d’Itàlia, la Peace Pledge Union i ForcesWatch del Regne Unit.

Durant l’entrenament, els activistes van participar en diverses activitats on van explorar com es promouen els valors militars entre els joves, de quina manera es relaciona la militarització i el gènere, i com podem planificar estratègies efectives per contrarestar aquestes forces. La reunió va ser recolzada per la Xarxa per al Canvi Social amb seu en el Regne Unit i la xarxa de facilitadores Turning the Tide.

Després de l’entrenament, War Resisters International va organitzar un fòrum públic per contrarestar la militarització de la joventut en diferents països. Al fòrum, que es va celebrar en la llibreria Housmans a Londres el 5 de febrer, van assistir activistes de la República Txeca, Finlàndia, Turquia i el Regne Unit.

Durant l’esdeveniment, Hana Svačinková de Nesehnuti va explicar com l’exèrcit influeix a l’educació a les escoles txeques a través del programa del Ministeri de Defensa anomenat POKOS (llegeixi més sobre POKOS aquí), i Minna Vähäsalo del Comitè dels 100 i Matias Kaskiluoto de AKL van explicar el paper de la conscripción en la militarització de la societat finlandesa, així com en els problemes que enfronten els objectors de consciència a Finlàndia avui dia. Llegeixi un informe de Peace News sobre el esdeveniment aquí.Publicacions Relacionades
 02/03/2018

Linia de recerca :
Ja han començat els Dies d'Acció Global sobre la Despesa Militar!