Algèria i el Marroc i la seva particular cursa d’armaments

Algèria i el Marroc i la seva particular cursa d’armaments

Vladimir Putin va visitar Alger el març de 2006 per signar contractes de vendes d’armes per 5.680 milions d’euros, entre altres armes trenta-quatre avions de combat Mig-29. En l’actualitat continuen les negociacions amb Rússia per adquirir caçabombarders SU-32 i helicòpters El Mi-28N per un import de 4.970 milions d’euros.


La resposta del Marroc no es va fer esperar, i va negociar la compra de divuit avions de combat Rafale a la signatura francesa Dassault per 2.300 milions d’euros. Però llavors va aparèixer EUA amb una contraoferta molt més competitiva, oferint trenta-sis aparells F-16 per 1.420 milions d’euros. La reacció de Dassault no es va fer esperar, i va contraatacar augmentant a vint-i-quatre els avions Rafale per un import inferior a l’inicial, 2.000 milions d’euros, alhora que el govern francès oferia préstecs per aquest mateix import per finançar la compra dels Rafale.

Tampoc Espanya és aliena al rearmament dels països del Magrib. Espanya va autoritzar vendes per un import de 200 milions d’euros al Marroc a la fi de l’any 2006, en concret mil dos-cents vehicles blindats Vamtac de la indústria gallega Uro i deu patrullers fabricats per PolyshipsPublicacions Relacionades
 17/07/2008

Linia de recerca :
Ja han començat els Dies d'Acció Global sobre la Despesa Militar!