Arrenquen els Dies d’Acció Global per a la Reducció de la Despesa Militar amb una crida internacional: “Reduïm la despesa militar. Defensem a la gent i al planeta”

Arrenquen els Dies d’Acció Global per a la Reducció de la Despesa Militar amb una crida internacional: “Reduïm la despesa militar. Defensem a la gent i al planeta”

Els Dies d’Acció Global per a la Reducció Despesa Militar (GDAMS), que enguany tenen lloc entre el 10 d’abril i el 17 de maig, reclamen “Per a la guerra, res. Defensem a la gent i al planeta”. Aquest període especial d’accions és part de la campanya GCOMS (Campanya d’Acció Global sobre la Despesa Militar) del International Peace Bureau (IPB) que coordina el Centre Delàs i que té per objectiu demandar grans reduccions de la despesa militar mundial i la redirecció d’aquests fons públics a atendre les veritables necessitats humanes.  

Enguany els GDAMS arrenquen amb una crida internacional: “Reduïm la despesa militar. Defensem a la gent i al planeta” a la qual et pots adherir en aquest enllaç i que recull aquestes demandes:

El món va gastar 1,92 bilions de dòlars a l’àmbit militar el 2019, un augment del 3,6% respecte a l’any anterior i la xifra més alta des del final de la Guerra Freda. Les cada vegada majors capacitats militars dels nostres governants, en nom de la seguretat nacional, han demostrat ser completament inservibles per defensar a la població enfront de la pandèmia de la COVID-19, i tampoc poden mantenir-nos fora de perill enfront altres emergències globals com el canvi climàtic. A més a més, com poden testificar les víctimes de les guerres d’Afganistan, Iraq, Síria, Iemen i molts altres països, lluny de resoldre els conflictes, el militarisme només els agreuja.

El nivell actual de despesa militar no només no proporciona una veritable seguretat, sinó que de fet, obstaculitza qualsevol solució justa i global als problemes que reclamen amb urgència la nostra atenció. De fet, el poder militar amb el qual els nostres governants estan tan compromesos contribueix a crear i mantenir les mateixes emergències, tensions i injustícies de les quals se suposa que aquests protegeixen a les seves poblacions.

Per tant, exigim que els governs de tot el món redueixin dràsticament les seves despeses militars, especialment aquells que representen la major part de la despesa total mundial, i que reassignin els recursos alliberats a sectors orientats a la seguretat humana i comuna, especialment per fer front a la pandèmia de coronavirus i al col·lapse eco-social al que ens enfrontem.

És el moment de reajustar les nostres prioritats com a societat i d’adoptar un nou paradigma de defensa i seguretat que situï les necessitats humanes i mediambientals en el centre de les polítiques i els pressupostos.

Hem de deixar d’invertir en allò militar si el que volem és defensar a les persones i al planeta.

Suma’t a les accions dels GDAMS del 10 d’abril al 17 de maig!

Pots adherir-te aquí a la crida com a individual o com a organització. El llistat d’organitzacions adherides es farà públic el 26 d’abril.

Per saber més sobre els Dies d’Acció Global per a la Reducció Despesa Militar i consultar totes les accions celebrades i previstes per part d’organitzacions i moviments socials de tot el món en el marc dels GDAMS, ves a la web de la campanya GCOMS.Publicacions Relacionades
 12/04/2021

Linia de recerca :
Ja han començat els Dies d'Acció Global sobre la Despesa Militar!