Celebrem l’inici de la fi de les armes nuclears

Celebrem l’inici de la fi de les armes nuclears

Obertura del període de signatura del Tractat de Prohibició de les Armes Nuclears

El dia 20 de setembre tindrà lloc en l’Assemblea General de les Nacions Unides (Nova York) un esdeveniment històric en relació al món del pacifisme i el desarmament. Per primera vegada en la història, primers ministres i presidents de 122 països diferents es reuniran per signar un tractat que prohibeixi, no solament l’ús d’armes nuclears en conflictes bèl·lics, sinó també la seva fabricació, desenvolupament, distribució i emmagatzematge.

Com calia esperar, els 9 països que disposen d’aquest tipus d’armes (EUA, Xina, Rússia, França, Regne Unit, Israel, Índia, Pakistan i Corea del Nord) no figuraran dins de la llista de signants del tractat. Als països que no s’espera que signin el tractat cal sumar la majoria de països que formen part de l’OTAN (entre els quals està Espanya) ja que, malgrat la inexistència d’un comunicat oficial sobre aquesta posició, sembla el més probable tenint en compte la recent escalada de tensions entre els EUA i Corea del Nord.

Aquest tractat no evitarà a curt termini la producció i distribució de les armes nuclears en aquests països, ja que sense signar el tractat no tenen cap obligació de fer-ho. No obstant això, encara sense la seva col·laboració, aquest tractat suposa no solament un inici a favor del desarmament nuclear, sinó que també implica dificultats legals per a la distribució i emmagatzematge d’armes nuclears fora dels països productors.

Per seguir un esdeveniment tan important com a est, que amb molta probabilitat quedarà apartat de les agendes dels grans mitjans de comunicació, accediu a aquest enllaç on podeu seguir al detall la cerimònia: http://webtv.un.org/Publicacions Relacionades
 20/09/2017

Linia de recerca :
Ja han començat els Dies d'Acció Global sobre la Despesa Militar!