Comunicat del Centre Delàs contra la persecució de l’activisme noviolent

Comunicat del Centre Delàs contra la persecució de l’activisme noviolent

El Centre Delàs d’Estudis per la Pau, assabentats de la imputació de representants del moviment per la pau i d’altres entitats i moviments socials per haver dut a terme accions pacífiques pels drets dels catalans i catalanes en el marc de les mobilitzacions en suport al Referèndum de l’1 d’octubre i de les aturades i vagues convocades amb posterioritat, volem denunciar el que considerem una arbitrarietat i un abús absolut, així com fer públic tot el nostre suport a les persones assenyalades per la Guàrdia Civil.

Ens sembla especialment greu que una de les evidències per imputar persones en un sumari judicial, sota la pretesa justificació d’haver “liderat els CDR”, sigui haver promogut i participat en xerrades, així com tallers de formació, en activisme noviolent i desobediència civil com els impartits per la plataforma “En peu de Pau”. Si aquesta és una premisa per a perseguir activistes, ens autoinculpem com a culpables de contribuir a educar la societat catalana en la desobediència civil noviolenta per a la transformació dels conflictes.

Considerem aquest fet un abús més que se suma a la perillosa deriva repressiva contra els drets i les llibertats civils i polítiques que duu a terme l’Estat espanyol i l’actual govern, especialment des de l’aprovació de la nova Llei de Seguretat Ciutadana, coneguda com a Ley Mordaza, l’any 2015.

Ens oposem activament a la persecució d’activistes per la seva acció política noviolenta i condemnem l’actual ràtzia repressiva contra el moviment independentista i, en particular, avui, contra el moviment de pau català.

Centre Delàs d’Estudis per la PauPublicacions Relacionades
 20/03/2018

Linia de recerca :
Ja han començat els Dies d'Acció Global sobre la Despesa Militar!