Coneix les ponents que participaran en les Jornades “Qui arma els conflictes i les guerres? Responsabilitats d’Europa i mecanismes de control”

Coneix les ponents que participaran en les Jornades “Qui arma els conflictes i les guerres? Responsabilitats d’Europa i mecanismes de control”

El Centre Delàs d’Estudis per la Pau i l’Escola de Cultura de Pau de la UAB, organitzen les jornades “Qui arma els conflictes i les guerres? Responsabilitats d’Europa i mecanismes de control”, que tindran lloc la tarda del 16 de maig de 2018, de 17h a 21h, a Barcelona.  Les jornades comptaran amb reconeguts ponents d’entitats de prestigi i referència europea i mundial com el SIPRI, Safer World, Pax o Conflict Armament Research (CAR), experts/es en exportacions i en rastreig d’armes en conflictes, per reflexionar sobre quina és la realitat del comerç d’armes europees a països en situació de conflicte armat i guerra. Es tractaran, doncs, qüestions com la legislació vigent i els mecanismes de control de les exportacions d’armes europees, així com els incompliments que estan tenint lloc, motivant que l’armament europeu acabi en mans dels actors dels conflictes que assolen regions com l’Orient mitjà o Àfrica.   Us podeu inscriure a les Jornades omplint el formulari d’inscripció aquí.  

JORDI CALVO

Jordi Calvo-1

Doctor en Paz, Conflicte i Desenvolupament, actualment s’exerceix com a coordinador del Centri Delàs d’Estudis per la Pau (Barcelona) on treballa en desmilitarització, desarmament, exportació d’armes i moltes altres temàtiques que tenen a veure amb responsabilitats militars.

Ha publicat nombrosos llibres i informes amb Center Delàs, inclòs el “Diccionari de la guerra, la pau i el desenvolupament” i, més recentment, l’informe “Comercio d’armes i conflictes. Anàlisi de les exportacions europees a països en conflicte armat “, juntament amb l’Escola de Cultura de Pau (UAB), que és una anàlisi de les exportacions europees als països en conflicte armat. Amb freqüència dicta conferències en la Universitat Ramon Llull Blanquerna, la Universitat Jaume I i la Universitat Oberta de Catalunya amb estudis de pau i relacions internacionals, i és vicepresident del International Peace Bureau.

AUDE FLEURANT

aude-fleurant

Té un doctorat en Ciències Polítiques de la Universitat de Québec a Mont-real i ha treballat amb nombroses institucions de recerca relacionades amb la pau. Actualment s’exerceix com a Directora del Programa de transferències d’armes i despesa militar en el Stockholm International Peace Research Institute (SIPRI).

Abans d’això, va treballar com a Directora d’Economia d’Armes i Defensa en el Institut de Recherche Stratégique de l’École Militaire, un grup d’experts del Ministeri de Defensa francès. Ha publicat extensament sobre la indústria d’armaments i la producció d’armes, proporcionant informació valuosa per als ajustos del sector públic i privat que responen als canvis en les condicions del mercat. Ha aplicat diractamente el seu treball a Amèrica del Nord, Europa Occidental i Austràlia, i s’ha convertit en una de les principals redactores en dos informes anuals de gran importància sobre les tendències en les transferències internacionals d’armes, així com les tendències en les despeses militars mundials pel SIPRI.

 ROY ISBISTER

roy-isbister cropped

Posseeix un mestratge en Relacions Internacionals de la Universitat de Kent i actualment treballa amb Saferworld, una organització que s’esforça per promoure la pau a través d’enfocaments centrats en les persones, on és el líder de l’equip en armes petites i controls de transferència.

Roy té 15 anys d’experiència a l’àrea, desenvolupant estratègies que ajuden a orientar polítiques responsables i la implementació conscient d’aquestes polítiques a nivell nacional, regional i internacional. És autor d’innombrables articles de recerca, informes i resums de polítiques sobre el control de la transferència d’armes. A més, ha col·laborat amb el parlament del Regne Unit presentant les seves troballes i amb el Grup de Treball sobre armes del Regne Unit.

 PAMELA URRUTIA ARESTIZÁBAL

pamelaurrutia 1

Té un mestratge en Relacions Internacionals i és investigadora a l’Escola de Cultura de la Pau de Barcelona, ​​on treballa per al programa de conflicte i consolidació de la pau. Està especialitzada en conflictes i crisi sociopolítica als països MENA i és membre destacat de la secció espanyola de Women’s International League for Peace and Freedom

 DAMIEN SPLEETERS

damien2

Va completar el seu mestratge mentre rebia una beca Fulbright per assistir a l’Escola de Periodisme de la Universitat de Columbia, on va obtenir nombrosos honors pels seus treballs en la unitat especial de recerca del programa, inclòs el Premi Richard Blood per l’excel·lència en la presentació de reportatges. Damien treballa actualment amb Conflict Armament Research, una organització dedicada al seguiment del subministrament d’armes, ja siguin armes convencionals, municions o material relacionat amb l’exèrcit amb un interès particular en la forma en què aquestes armes es mouen a zones de conflicte.

Treballa estretament amb el programa iTrace finançat per la UE i ha contribuït àmpliament a mitjans internacionals sobre temàtiques relacionades amb l’Estat Islàmic, els Balcans i Orient Mitjà, i va exercir un paper integral en l’equip que produeix un informe de 3 anys sobre ‘Armes de l’Estat Islàmic’. ‘a Síria i l’Iraq.

TICA FONT

baixa

Ha treballat durant molts anys al món de la consolidació de la pau entre les ONG i ha demostrat una increïble passió per empoderar a les persones perquè treballin per la pau. Tica va fundar el Centre d’Estudis per a la Pau en 1999, on s’ha exercit com a vicepresidenta de justícia i pau, a més de produir innombrables informes sobre pràctiques militars des d’una perspectiva de cultura de pau.

També ha estat presidenta de la Federació Catalana de ONGs per la Pau a Catalunya, així com directora del Institut Català Internacional per la Pau (ICIP). Tica és experta en economia de la defensa i ha publicat informes sobre moltes temàtiques relacionades amb la indústria armamentística, incloses recerques sobre el pressupost de defensa espanyol, els drets humans i la seguretat humana, així com recerques regionals específiques que ajuden a construir una política coherent per a zones d’inestabilitat.

 FRANK SLIJPER

frank-slijper 2

Actualment és el Líder del Program Leader on Arm Trade de PAX, on exerceix un paper fonamental en l’informe anual “Don’t Bank on the Bomb” que després és utilitzat per les ONG i la societat civil a tot el món. Slijper té una llarga història treballant estretament amb la indústria armamentista des de 1993, quan va ingressar al camp enfocant-se en el desarmament i el comerç d’armes.

Treballant amb PAX, ha desenvolupat i brindat suport a iniciatives de pau a Àfrica, Mig Orient, Amèrica Llatina i el sud-est d’Europa, que treballen en estreta col·laboració amb les comunitats locals per a la pau sostenible. Ha publicat informació internacionalment valuosa sobre molts temes relacionats amb armes, inclòs la despesa militar, la política d’exportació, l’autonomia dels sistemes d’armes, a més de molts informes amb èmfasi regional. Té un mestratge en Economia Internacional de la Universitat de Groningen.Publicacions Relacionades
 20/04/2018

Linia de recerca :
Ja han començat els Dies d'Acció Global sobre la Despesa Militar!