Crisis, però no en la indústria d’armes

Crisis, però no en la indústria d’armes

Un sector que no sembla viure la crisi, almenys en el nostre país, és el de la indústria i exportació d’armes. Encara que pugui semblar contradictori, quina bona notícia seria que aparegués en els mitjans de comunicació, ni que fos en plena crisi, l’anunci per part del Govern d’un pla de reconversió de la indústria d’armament que es degués a una disminució de la demanda. Però això no solament no és així, sinó que es difon com una bona notícia en els mitjans de comunicació l’augment de vendes de maquinària per a matar.

El 2008 va ser un “bon any” a l’Estat espanyol. Segons l’informe presentat al Congrés aquest mes de juny per la secretària d’Estat de comerç Silvia Iranzo, les vendes d’armes van arribar a la xifra de gairebé un bilió d’euros, amb un creixement d’un 0,2 per cent respecte al 2007 que, encara que és petit en proporció, consolida la tendència al creixement en el negoci.

El creixement més espectacular és el de la venda d’armes al Marroc amb 113,90 milions d’euros, enfront dels 11,13 el 2007, cosa que el converteix en el primer client fora de l’Estat espanyol.Publicacions Relacionades
 28/07/2009

Linia de recerca :
Ja han començat els Dies d'Acció Global sobre la Despesa Militar!