Crònica de la participació a la Junta d’Accionistes del BBVA 2017

Crònica de la participació a la Junta d’Accionistes del BBVA 2017

La Campanya Banca Armada -integrada actualment pel Centre Delàs d’Estudis per la Pau, SETEM, Justícia i Pau, ODG, Col·lectiu Rets, AA-MOC i Fets- ha participat un any més en la Junta General d’Accionistes del BBVA, celebrada el passat divendres 17 de març de 2017 a Bilbao. La delegació de 664.795 accions cedides per accionistes de Banco Santander que no estan d’acord amb les polítiques d’inversions en empreses d’armes per part del seu banc, ha donat veu als activistes de la campanya en la junta.

Text de la intervenció realitzada aquí

http://www.bancaarmada.org/es/actividades/juntas-de-accionistas/504-intervencion-en-la-junta-de-accionistas-del-bbva-2017

Maria de Lluc, membre del Centre Delàs i en representació de la Campanya Banca Armada, ha intervingut en el torn obert de paraula en la junta per denunciar un any més davant el president, els accionistes i els membres del Consell d’Administració, que el BBVA segueix sent l’entitat bancària espanyola que més inverteix i finança la indústria d’armament. Enguany, s’ha volgut posar de relleu la coresponsabilitat de l’entitat en les dramàtiques conseqüències dels més de 30 conflictes armats i tensions que hi ha actualment arreu del món.

L’activista de la Campanya Banca Armada ha destacat el pervers negoci que estan fent les empreses d’armament que s’estan beneficiant per partida doble de l’actual drama dels refugiats. Per una banda, fabriquen i venen les armes que alimenten conflictes armats i tensions d’arreu; i d’altra banda, ven equips de seguretat i control fronterer per evitar l’entrada dels refugiats a la UE, persones que fugen dels mateixos conflictes que ells estan alimentant.

Vídeo de la crònica de Maria de Lluc:

http://www.bancaarmada.org/es/videos-blog/538-comentario-post-junta-de-accionistas-de-bbva-2017

“S’estaran preguntant què té a veure el BBVA amb el drama aquí exposat. Doncs bé, Sres. i Srs. accionistes, membres de la Junta, el BBVA està finançant aquest drama humà a través de les seves inversions en aquestes empreses d’armament, Airbus, Finmeccanica i Indra. Aquestes dues empreses estan exportant armes a Orient Mitjà i el Nord d’Àfrica, armes que contribueixen a alimentar els conflictes armats, la violència, la inseguretat i el caos en aquestes regions, participant de manera directa en algunes de les principals causes de la fugida de les milers de famílies de refugiats que somien amb una vida millor en sòl europeu”.

Maria de Lluc no ha pogut acabar la seva intervenció ja que han tallat el seu torn de paraula, però ha rebut el suport d’accionistes d’entre el públic que han increpat al Consell d’Administració per haver-la tallat. Ni la intervenció, ni la resposta de Francisco González, president del BBVA, s’han pogut enregistrar a causa de les mesures de censura dins la Junta d’Accionistes.Publicacions Relacionades
 25/04/2017

Linia de recerca :
Ja han començat els Dies d'Acció Global sobre la Despesa Militar!