Des del Centre Delàs ens sumem al Dia d’Acció Global pel Iemen: “World says No to War on Yemen”

Des del Centre Delàs ens sumem al Dia d’Acció Global pel Iemen: “World says No to War on Yemen”

Prop de 400 organitzacions de 18 països ens hem sumat a una crida conjunta a l’acció contra la guerra contra el Iemen, aquest dilluns 25 de gener, convertint aquesta campanya en la major coordinació internacional contra la guerra des de la campanya contra la guerra de l’Iraq. Aquesta mobilització es produirà pocs dies després de la presa de possessió de Joe Biden, que ha promès acabar amb el suport dels Estats Units a la guerra contra el Iemen. Des de la Stop the War Coalition s’alerta que el principal objectiu de la campanya és fer que compleixi amb la seva paraula i pressionar els altres governs a seguir el mateix camí.

Malauradament, a causa de les circumstàncies arran de la pandèmia Covid-19, moltes de les protestes físiques previstes s’han hagut d’ajornar, però la campanya global ha previst moltes altres accions virtuals i protestes locals. Com és el cas del World Says No to War on Yemen Global Online Rally per al qual la campanya ha reunit un grup de veus destacades de tot el món per manifestar-se contra aquesta guerra totalment brutal i demanar el seu final immediat: Ahmed Al-Babati, Dr. Shireen Aladeimi, Apsana Begum MP, Jeremy Corbyn MP, John Finucane MP (Sinn Féin), Danny Glover, Kate Hudson (CND), Daniele Obono (French National Assembly Member), Yanis Varoufakis (MeRA25 Secretary-General) i el Dr. Cornel West. Aquest acte tindrà lloc el mateix dilluns 25 de gener a les 19h de forma virtual.

En el marc del #DayOfAction4Ymen el Centre Delàs s’ha adherit a la Declaració Conjunta “El món diu No a la guerra contra el Iemen” que demana que s’aturi l’agressió contra el Iemen, que s’aturi el subministrament d’armes i el suport a la guerra de l’Aràbia Saudita i els Emirats Àrabs Units, que s’aixequi el bloqueig sobre el Iemen i obrin tots els ports i aeroports i que es restableixi i augmenti l’ajuda humanitària al poble iemenita.

El bombardeig i el bloqueig liderat per l’Aràbia Saudita des de 2015 contra el Iemen ha matat desenes de milers de persones i ha devastat el país. Nacions Unides la qualifica com la major crisi humanitària a la terra. La meitat dels habitants del país estan a prop de patir la fam, el país té el pitjor brot de còlera del món en la història moderna i ara el Iemen té una de les pitjors taxes de mort per COVID al món: mata una de cada quatre persones que són diagnosticades positives. La pandèmia, juntament amb la retirada de l’ajuda, empeny a més gent a la fam urgent.

Tot i això, l’Aràbia Saudita està augmentant la guerra i intensificant el bloqueig.

La guerra és possible únicament perquè països occidentals – en particular els Estats Units i el Regne Unit – continuen armant l’Aràbia Saudita i proporcionant suport militar, polític i logístic. Les potències occidentals participen activament i tenen la capacitat d’aturar la crisi humanitària més aguda del món”.

Pots llegir la declaració completa en castellà aquí.Publicacions Relacionades
 25/01/2021

Linia de recerca : ,
Ja han començat els Dies d'Acció Global sobre la Despesa Militar!