Desmilitaritzem l’Educació anuncia accions per assegurar la sortida de l’exèrcit d’espais educatius

Desmilitaritzem l’Educació anuncia accions per assegurar la sortida de l’exèrcit d’espais educatius

La campanya Desmilitaritzem l’Educació ha convocat una roda de premsa aquest matí davant el Consorci d’Educació de Barcelona, on ha registrat una de les cartes que dirigirà als càrrecs polítics i institucionals responsables d’evitar la presència de l’exèrcit en esdeveniments educatius i promocionals.

El Centre Delàs d’Estudis per la Pau, que va ajudar a impulsar la campanya, continua treballant al costat de les altres plataformes i membres de la mateixa. Per això, ha acompanyat als membres de la campanya, al costat d’altres entitats vinculades al foment de la Paz –FundiPau, Edualter-, i plataformes antimilitaristes de Valls, Tarragona i Lleida. També han estat presents la diputada Gabriela Serra (CUP-CC) i el diputat Ferran Civit (Junts pel Si).

En l’acte, s’ha valorat positivament que en la propera edició del Festival de la Infància de la Fira de Barcelona –del 27 de desembre al 4 de gener-, no hi haurà presència de militars, així com de cap cos policial. No obstant això, la Fira de Barcelona assegura que l’exèrcit mantindrà la seva presència en el Saló de l’Ensenyament de Barcelona –del 22 al 26 de març-. “Què passarà, doncs, en la propera edició de l’Espai de l’Estudiant, de Valls; de la ExpoJove de Girona; del Saló d’Esport i Turisme de Muntanya; i de la Fira de Formació i Treball, a Lleida?”, ha assegurat Jordi Muñoz, membre de la campanya.

A més, el passat 14 de juliol el Parlament de Catalunya va aprovar per majoria una Moció sobre la Desmilitarització de Catalunya (Moció 55/XI). El cinquè apartat de l’esmentada Moció insta el Govern a evitar la presència de l’exèrcit a qualsevol centre educatiu i de formació i evitar també que sigui present a espais educatius i promocionals.

Per això, Desmilitaritzar l’Educació ha engegat una campanya d’enviament de cartes dirigides a les persones de les diverses fires, entitats, organismes i administracions públiques que tenen una responsabilitat directa en aquests esdeveniments. En aquestes cartes es comunica que en l’empara de la Moció sobre la Desmilitarització de Catalunya, donaran les pautes i directrius oportunes, duran a terme totes les accions i gestions necessàries, adoptaran les mesures adequades i vetllaran perquè l’exèrcit deixa de tenir presència d’ara endavant en les properes edicions de tots els espais educatius i de formació esmentats en la Moció.

“Diverses entitats vinculades al foment de la Pau i l’educació creguem, en 2008 la campanya Desmilitaritzem l’Educació, amb l’objectiu d’impedir la presència de les institucions militars i els seus valors als espais educatius. A partir de llavors, els esforços per denunciar la presència de l’exèrcit en espais educatius es va centrar en el Saló de l’Ensenyament, i durant 8 anys s’han fet actes públics per exigir al govern que no hi hagi presència militar en aquest espai”, ha explicat Marina Pérez, integrant de la campanya.

La campanya Desmilitaritzem l’Educació continuarà treballant i fent accions fins a aconseguir uns espais d’oci i formatius lliuris d’exèrcits i d’armes.



Membres de la campanya Desmilitaritzem l’Educació en la roda de premsa 


Publicacions Relacionades
 29/11/2016

Linia de recerca :
Jornada de Pau de La Vall d'Uixó 2024