Desmilitaritzem l’Educació es manifesta contra la presència de l’Exèrcit al Saló de l’Ensenyament

Desmilitaritzem l’Educació es manifesta contra la presència de l’Exèrcit al Saló de l’Ensenyament

Un any més, l’Exèrcit ha ocupat un estand al Saló de l’Ensenyament de Barcelona, i la campanya Desmilitaritzem l’Educació també ha tornat a protestar en defensa d’una educació basada en el foment de la cultura de pau, el diàleg, la convivència i l’antimilitarisme. Un cordó policial dels Mossos d’Esquadra ha evitat que els manifestants arribessin fins a l’estand.

Sota consignes i pancartes amb lemes com “Fora l’Exèrcit del Saló”, “Les armes no eduquen, les armes maten” o “Fora l’Exèrcit de l’escola”, els manifestants han denunciat la presència de l’Exèrcit al Saló de l’Ensenyament. Creuen que les Forces Armades no ofereixen una sortida professional més, sinó que recluten.

Dos dels manifestants han protagonitzat una performance: s’han disfressat de militars i han fet un discurs en defensa de les armes en un to irònic.


Jordi Muñoz, portaveu de Desmilitaritzem l’Educació, ha explicat a Betevé que denuncien “la connivència, la inacció i la complicitat” de la Generalitat i de l’Ajuntament de Barcelona, per “no defensar i aplicar les mocions i resolucions contràries a la presència militar en espais educatius, de formació i de lleure”. Per tot això, es plantegen denunciar la presència de l’Exèrcit al saló emparant-se en la Llei de Foment de la Pau de l’any 2003.

Des del 2008, els promotors de la campanya reivindiquen que l’Exèrcit no ocupi un estand al Saló de l’Ensenyament. Opinen que la presència militar en aquesta fira és un pas més en la normalització del militarisme, alhora que s’impedeix el debat sobre el model de defensa i de seguretat que la societat vol.Publicacions Relacionades
 20/03/2019

Linia de recerca :
Ja han començat els Dies d'Acció Global sobre la Despesa Militar!