El Centre Delàs actualitza les seva base de dades del cicle econòmic militar

El Centre Delàs actualitza les seva base de dades del cicle econòmic militar

El Centre Delàs d’Estudis per la Pau ha actualitzat les dades de la seva Base de Dades del Cicle Econòmic Militar amb les darreres dades de la indústria militar espanyola, la despesa militar espanyola, les forces armades i el finançament de les entitats financeres internacionals que operen a Espanya, entre d’altres. Al mateix temps, s’ha realitzat una valoració de l’estructura i la visualització de la base de dades actual i una comparació amb bases de dades de renom mundial com la del SIPRI i la del PRIO per tal de millorar la coherència i la visibilitat de la Base de Dades del Cicle Econòmic Militar. D’aquesta manera, es va a concloure engegar una nova web ordenada i més visual com aposta de futur estratègica del Centre Delàs d’Estudis per la Pau, que es continuarà millorant amb projectes i recursos de futur. Alhora, es busca ampliar el camp de recerca i de recollida de dades a marcs territorials i polítics que cobren cada vegada més rellevància en la geopolítica i en el cicle militar mundial, amb un apartat a la web de Cicle Econòmic Militar Internacional. Es planteja, per tant, una ampliació quantitativa i qualitativa de la base de dades que ens permeti una millora en l’accessibilitat a la informació a nivell global i que doni una perspectiva sobre el posicionament de l’Estat espanyol pel que fa al cicle econòmic militar.

El cicle econòmic militar és el terme que s’utilitza per descriure tot el conglomerat econòmic que existeix al voltant de l’economia de la defensa. El cicle econòmic militar, denominació que correspon a una visió economicista de l’economia de defensa, també es denomina cicle armamentista. En tot cas, les dues denominacions es refereixen al cicle que descriu l’itinerari que fa la producció armamentística a partir del moment en què es decideix tenir pressupostos públics militars per cobrir la suposada necessitat de tenir armament fins al seu ús final. La base de dades del Centre Delàs d’Estudis per la Pau es troba organitzada d’acord a aquesta anàlisi. L’actualització i millora de la base de dades s’ha realitzat gràcies al suport de l’Institut Català Internacional per la Pau.

Es poden consultar les dades de despesa militar, les transferències d’armament, el finançament de les armes, la indústria militar i els cossos de les Forces Armades. Totes les dades poden consultar-se mitjançant el desplegable del menú principal.

La nova web proporciona una pestanya per ampliar aspectes del Cicle Econòmic Militar internacional, el menú desplegable ens permet accedir a les dades del comerç d’armes europeu a través de les dades del ENAAT (European Network Against Arms Trade) i dades sobre el finançament de les armes.

Podeu consultar la base de dades aquí.Publicacions Relacionades
 09/01/2019

Linia de recerca :
Ja han començat els Dies d'Acció Global sobre la Despesa Militar!