El Centre Delàs d’Estudis per la pau es reuneix amb Grups Parlamentaris i diputats per parlar sobre despesa militar

El Centre Delàs d’Estudis per la pau es reuneix amb Grups Parlamentaris i diputats per parlar sobre despesa militar

Jordi Calvo i Eduardo Melero, investigadors del Centre Delàs d’Estudis per la Pau es reuneixen demà 15 de desembre amb diversos Grups Parlamentaris per tractar la qüestió de la transparència i reducció de la despesa militar, l’exportació d’armes a destinacions controvertides i un canvi en el ara negatiu posicionament d’Espanya envers el tractat de prohibició de les armes nuclears a Nacions Unides.

Entre els parlamentaris i assessors tècnics en Defensa destaquen les reunions amb els representants en Defensa d’Unidos Podemos, amb els diputats de Ciutadans, de Eh-Bildu i del Grup Mixt (CDC, Compromís); així com amb els assessors de defensa del Grup Popular, Grup Socialista i d’Esquerra Republicana de Catalunya.

Calvo i Melero, a més d’incidir en conèixer el pressupost militar real (ara amagat en diversos ministeris), demanaran una reducció explícita d’aquest per fer front a les despeses socials que poden ser objecte de retallades amb la proposta que ara hi ha sobre la taula. També exposaran la problemàtica de l’exportació d’armes, tant la deficient aplicació de la llei espanyola i europea, com els casos preocupants de la possible arribada d’armes de l’empresa Maxam a Síria, de la troballa d’armes d’Instalaza al conflicte de Iemen, i de les negociacions de Navantia amb Aràbia Saudita en la venda de 5 bucs de guerra. De la mateixa manera es demanarà el posicionament favorable de l’Estat espanyol al tractat de prohibició de les armes nuclears que s’està promovent en Nacions Unides.Publicacions Relacionades
 30/11/2016

Linia de recerca :
Ja han començat els Dies d'Acció Global sobre la Despesa Militar!