El Centre Delàs ens sumem a la campanya del European Center for Constitutional and Human Rights per denunciar la venda d’armes europees que contribueixen a la guerra al Iemen

El Centre Delàs ens sumem a la campanya del European Center for Constitutional and Human Rights per denunciar la venda d’armes europees que contribueixen a la guerra al Iemen

El European Center for Constitutional and Human Rights (ECCHR), ha llançat aquest desembre la campanya “Our Weapon Is Justice” #OurWeaponIsJustice, per denunciar, conscienciar i frenar la venda d’armes des de països europeus a la coalició que duu a terme la guerra al Iemen, que suma ja més de 5 anys de conflicte.

La campanya s’emmarca dins del cas presentat el desembre de 2019 en el Tribunal Penal Internacional, per l’ECCHR, Mwatana for Human Rights, Amnesty International, Campaign Against Arms Trade, Rete Italiana Pace e Disarmo i el Centre Delàs d’Estudis per la Pau. El cas aborda el paper de les empreses armamentistes europees i dels actors governamentals en la situació al Iemen, i amb la denúncia s’insta a la TPI a que investigui la seva potencial implicació en presumptes crims de guerra comesos per la coalició.

La campanya demana en concret als governs d’Alemanya, França, Regne Unit, Itàlia i Espanya:

“Exigim que emeti immediatament prohibicions d’exportació legalment vinculants sobre el comerç d’armes amb Aràbia Saudita i els Unió dels Emirats Àrabs. L’armament europeu està sent utilitzat activament per la coalició militar dirigida per Aràbia Saudita contra els civils en la seva guerra contra el Iemen. Els funcionaris que van autoritzar les exportacions i els agents empresarials que les van realitzar han de ser investigats penalment. Exigim que secundi plenament les recerques a nivell de la Cort Penal Internacional”.

Es pot signar la petició aquí.Publicacions Relacionades
 21/12/2020

Linia de recerca :
Ja han començat els Dies d'Acció Global sobre la Despesa Militar!