El Centre Delàs es mobilitza per recolzar la crida per a la protecció de la població civil palestina

El Centre Delàs es mobilitza per recolzar la crida per a la protecció de la població civil palestina

Durant l’últim mes, el Centre Delàs d’Estudis per la Pau, com a entitat compromesa amb la cultura de pau i la noviolència, ha treballat per promoure una reflexió crítica sobre la situació de violència sense precedents que està patint la població palestina per part d’Israel. El centre ens hem sumat a les demandes i mobilitzacions de la societat civil per exigir un alto el foc i un embargament d’armes a Israel, entre d’altres mesures per garantir la protecció de la població civil a Gaza. Amb aquest objectiu, s’han organitzat conferències, s’ha participat en taules rodones, xerrades i altres actes organitzats per la societat civil, s’han publicat articles d’opinió a la premsa escrita i s’han realitzat entrevistes, i s’ha participat en debats i tertúlies en televisions i ràdios d’àmbit local, autonòmic i nacional. Investigadores del Centre Delàs han assessorat també periodistes per al tractament de l’actualitat, reportatges i altres.

Cicle de conferències “Gaza baix les bombes” i altres actes

El cicle de conferències “Gaza baix les bombes. Posant context a la nova escalada de violència a Palestina” a càrrec d’Alejandro Pozo, investigador del Centre Delàs d’Estudis per la Pau, expert en conflictes armats ha portat el debat crític sobre el context actual a diferents localitats del territori valencià. Amb una primera sessió a La Vall d’Uixó (Castelló), el cicle ha passat per l’Alcoi, València, Bellreguard i Castelló.

D’altra banda, membres del Centre Delàs estat convidades a participar en actes per aportar al debat crític actual, com és el cas d’Ainhoa Ruiz que va participar en la xerrada “Palestina a la cruïlla. Hegemonia, colonialisme i poder militar” al Clot junt a Aritz Garcia.

Programa (S)Alto el Fuego: “La Nakba que no acaba”

El dilluns 30 d’octubre el twitch del Centre Delàs amb El Salto, ‘(S)Alto el Fuego’, dedicava el seu primer episodi de la temporada a la situació a Palestina. De la mà dels periodistes Joan Cabasés Vega i Joan Mas, experts sobre terreny a l’Orient Mitjà, es van abordar les claus de l’anomenat “conflicte” entre Israel i Palestina, una ocupació il·legal amb complicitat internacional que fa dècades que dura i que no apunta a un final proper. La secció ‘El viaje’ de Koldobi Velasco, va comptar amb Elizabeth Masero Visiga, de Paz con Dignidad, que va compartir algunes de les mobilitzacions de solidaritat, suport i denúncia organitzades des de la península. Finalment, Pere Ortega va revelar en xifres com les empreses de la indústria armamentista s’estan enriquint aquestes setmanes a costa de la situació, així com dels vincles i les relacions armamentístiques i militars entre Israel i l’Estat espanyol. Es pot recuperar aquí.

Articles publicats i entrevistes

Diferents articles han estat publicats per membres del Centre les últimes setmanes aportant claus per entendre la situació a Palestina, les relacions militars dels governs occidentals amb l’Estat d’Israel, o el paper de la indústria militar, entre d’altres. Podeu llegir-los aquí.Publicacions Relacionades
 06/11/2023

Linia de recerca :
Ja han començat els Dies d'Acció Global sobre la Despesa Militar!