El Centre Delàs, l’Escola de Cultura de Pau i l’Institut de Drets Humans de Catalunya, organitzen un webinar intern amb tècnics de les administracions

El Centre Delàs, l’Escola de Cultura de Pau i l’Institut de Drets Humans de Catalunya, organitzen un webinar intern amb tècnics de les administracions

El Centre Delàs d’Estudis per la Pau, l’Escola de Cultura de Pau i l’Institut de Drets Humans de Catalunya, van organitzar un webinar intern, el 25 de novembre, que va comptar amb la participació de tècnics de les administracions de municipis de la Diputació de Barcelona. El webinar sota el títol “Comerç d’armes, conflictes i drets humans. Com construïm agendes de pau des dels municipis”, va ser presentat pel Director de Relacions Internacionals de la Diputació, Antony Montseny.

La primera intervenció, a càrrec del Josep Mayoral, alcalde de Granollers i president de la secció europea Xarxa d’Alcaldes i Alcaldesses per la Pau de Catalunya, va servir com a introducció per reivindicar el paper dels municipis en la construcció de pau, així com els nous reptes que presenta l’actual situació de la Covid-19 per a la protecció de les persones, entre d’altres temes.

Posteriorment, Ainhoa Ruiz, investigadora del Centre Delàs; Jordi Urgell, investigador de l’Escola de Cultura de Pau; i Karlos Castilla, expert del Institut de Drets Humans de Catalunya; van exposar les principals conclusions de l’últim informe realitzat conjutament per part de les tres entitats Comerç d’armes, conflictes i drets humans. Anàlisi de les exportacions d’armes europees a països en situació de conflicte armat i vulneracions de drets humans.

A continuació, es va presentar un document amb propostes diverses que es poden implementar a nivell municipal per tal de reforçar la cultura de pau als municipis. Entre les propostes s’explicava com esdevenir un municipi “lliure d’indústria militar” o lliure de “banca armada”. Així com donar suport a campanyes concretes, com a Desmilitaritzem l’Educació, reivindicant els punts de la moció 55/XI, o a la campanya GCOMS, per la reducció de la despesa militar, entre d’altres.

Finalment, es va realitzar un debat entre totes les persones participants, durant el qual, els tècnics dels ajuntaments van demanar la participació de les entitats en diferents espais, per tal de presentar les recerques que realitzen, que van considerar de gran interès. Per altra banda, es va remarcar la importància de tenir materials didàctics de totes aquestes temàtiques amb tallers educatius i divulgatius, cursos i realització de materials de sensibilització.



Publicacions Relacionades
 01/12/2020

Linia de recerca :
Fes-te sòci/a i emporta't una làmina serigrafiada de la Paula Zapata!