Municipis lliures d’indústria militarEn els darrers anys ha augmentat la xifra de persones refugiades que han arribat a Europa, a la vegada que s’ha disparat el nombre de desplaçats que han perdut la vida al Mediterrani, sobretot perquè el control fronterer de la UE els ha empès a adoptar rutes més perilloses.

Moltes de les exportacions de material militar guarden una relació directa amb els conflictes armats de què fugen les persones refugiades. La campanya Municipis lliures d’indústria militar pretén promoure la cultura de pau instant als ajuntaments a implicar-se activament en la regulació del comerç d’armes i de les empreses de productes d’armament a nivell local.

Des del Centre Delàs d’Estudis per la Pau, estem promovent una moció de rebuig a la producció i la venda d’armes que alimenten conflictes dels quals fugen les persones refugiades. Busquem la complicitat de les forces polítiques dels municipis catalans. Voleu impulsar una moció de rebuig a la producció i la venda d’armes a les vostres poblacions?

  1. Poseu-vos en contacte amb nosaltres a premsa@centredelas.org
  2. Descarregueu-vos la moció aquí.
  3. Busqueu entitats al poble o la ciutat que puguin donar-hi suport.
  4. Entre tots farem arribar-ho a partits polítics per presentar la moció al següent ple municipal.