El Centre Delàs participa a la trobada estatal a Madrid de l’Aliança pel Desarmament Nuclear

El Centre Delàs participa a la trobada estatal a Madrid de l’Aliança pel Desarmament Nuclear

El passat 22 de novembre es va reunir a la seu de Greenpeace a Madrid el grup motor de l’Alianza por el Desarme Nuclear, de la qual el Centre Delàs d’Estudis per la Pau és membre. Aquesta plataforma va néixer el 2023, unint a més d’una cinquantena d’organitzacions amb el propòsit de pressionar al govern de l’Estat espanyol perquè s’adhereixi al Tractat de Prohibició de les Armes Nuclears (TPAN), que va entrar en vigor el 2021.

Durant la jornada el grup va treballar per definir els objectius i el pla d’acció per l’any 2024, establint un calendari i unes actuacions destacades, i acordant línies de treball i prioritats en els àmbits d’incidència, sensibilització i comunicació de la plataforma d’entitats. També es van discutir i acordar mesures estructurals relacionades amb la sostenibilitat de l’aliança, l’organització del seu grup motor i la participació de les entitats aliades. Per últim, es va analitzar la relació amb la campanya ICAN i amb activitats d’aquesta com la Don’t Bank on the Bomb, que denúncia el finançament per part dels bancs de les empreses que participen de la producció i manteniment d’armes nuclears.  

Per part del Centre Delàs hi van participar Tica Font i Quique Sánchez, que són part del grup motor, junt a representants de WILPF, Fundipau, Mujeres de Negro, Justicia y Paz, Greenpeace o IPPNW, entre d’altres.

L’activitat de l’Aliança arrenca l’any centrada en l’aniversari del TPAN, el 22 de gener, quan es compleixen tres anys de la seva entrada en vigor. Des de l’Aliança pel Desarmament Nuclear s’ha organitzat una primera trobada online, el mateix dia de l’aniversari del Tractat, on aprofundirem en l’amenaça global i existencial que suposa la presència de més de 12.500 armes nuclears al món.Publicacions Relacionades
 01/12/2023

Linia de recerca :
Jornada: “Banca Armada i finances ètiques: la (des)inversió com a arma per una economia per la pau” amb Carlos Taibo i Jordi Calvo a València