El Centre Delàs participa en el Fòrum Mundial de ciutats i territoris de pau a Mèxic

El Centre Delàs participa en el Fòrum Mundial de ciutats i territoris de pau a Mèxic

Els passats dies 25, 26 i 27 d’octubre es va celebrar a Mèxic el Fòrum Mundial de ciutats i territoris de pau, en el qual van participar les investigadores i expertes del Centre Delàs, Tica Font i Pere Ortega. Aquest fòrum és la tercera edició d’una trobada mundial que es va iniciar a Madrid l’any 2017, amb la finalitat d’analitzar i radiografiar les diferents violències i tensions que es donen a les ciutats i abordar de manera col·lectiva les opcions des de les quals actuar. En aquestes trobades participen des d’institucions internacionals i locals, governs, societat civil, organitzacions no governamentals, universitats i estudiants.

Tica Font va participar en l’organització de la taula, “Agendes locals de pau i convivència” de la qual ha estat també moderadora que es pot visualitzar en el següent enllaç (hora 6.10:58), així com de la taula “Ciutats i territoris amb justícia ambiental”, que es pot recuperar aquí (minut 23.00).

En el marc de la celebració del Fòrum s’han organitzat activitats paral·leles, de manera que Tica Font va participar també en una xerrada organitzada a Veracruz per la Universitat Veracruzana i la Càtedra Mhatma Gandhi “Construir convivència i la pau a les ciutats. Disminuir les violències”, i Pere Ortega va participar en la mateixa sessió de xerrades i debats en la taula “Desafiaments per a la pau”. Totes dues xerrades es poden recuperar en el següent enllaç.

La participació en aquests esdeveniments ha estat possible gràcies al suport de la Diputació de Barcelona en el marc del projecte “De Barranquilla a Granollers, una altra seguretat és possible, fem-la possible! Impuls d’una agenda de pau local donis de la societat civil en municipis del Sud i el Nord Globals”.Publicacions Relacionades
 03/11/2021

Linia de recerca :
Ja han començat els Dies d'Acció Global sobre la Despesa Militar!