El Centre Delàs participa en les Jornades de AIPAZ 2020 que reflexionaran sobre el present i futur de la investigació per la pau a l’Estat espanyol

El Centre Delàs participa en les Jornades de AIPAZ 2020 que reflexionaran sobre el present i futur de la investigació per la pau a l’Estat espanyol

Des de la seva constitució el 1997, AIPAZ celebra les seves Jornades anuals, que constitueixen un espai de trobada, de reflexió i debat sobre diferents àmbits de la investigació per la pau que treballen els diferents centres de AIPAZ, com el Centre Delàs d’Estudis per la Pau .

Les Jornades se celebren cada any en un lloc diferent, on hi ha un centre membre d’AIPAZ que exerceix d’amfitrió. Aquest any arran de la situació excepcional que estem vivint a causa de la pandèmia, les Jornades es realitzaran en format virtual.

Les Jornades AIPAZ 2020 tindran lloc els dies 26 i 27 de novembre, amb l’objectiu de:

  • Analitzar i reflexionar sobre les teories i marcs conceptuals de la Investigació per a la Pau que estan treballant els diferents centres de AIPAZ.
  • Presentar les iniciatives que s’estan duent a terme en els centres i identificar les sinèrgies i integració entre les teories i les pràctiques.
  • Realitzar propostes sobre la redefinició de l’agenda de pau a nivell local i global en el nou context internacional.

Membres del Centre Delàs d’Estudis per la Pau participaran un any més en aquesta trobada de l’àmbit de pau de l’Estat espanyol per debatre, reflexionar i compartir les principals línies de treball i acció que estem duent a terme des del Centre Delàs. En aquest sentit, Pere Ortega, president i investigador de el Centre Delàs, participarà aquest dijous 26 de novembre a la taula “Los Retos de la Investigación para la Paz en el Siglo XXI. Cómo Trabajar la Paz en Sociedades Complejas, Plurales y en Constante Cambio” (la taula de les Jornades oberta al públic general) abordant les relacions entre “Construcció de pau i medi ambient”. D’altra banda, Tica Font, investigadora de el Centre Delàs, participarà en les sessions internes de divendres 27 de novembre, abordant els
“Planes de Acción Local: construcción de paz y convivencia en ciudades y territorios” en el marc de la taula “La Construcción de la Paz y la Convivencia en las Ciudades y Territorios. Promoviendo Sociedades Justas, Pacíficas e Inclusivas”.

Per saber més sobre aquesta trobada organitzada per AIPAZ, que enguany compta amb la col·laboració del Foro de Asociaciones de Educación en Derechos Humanos y por la Paz, podeu visitar la pàgina web d’AIPAZ.

El Centre Delàs és membre actiu d’AIPAZ (Asociación Española de Investigación para Paz) on treballa conjuntament amb entitats i organitzacions de pau de tot l’Estat espanyol.Publicacions Relacionades
 24/11/2020

Linia de recerca :
Ja han començat els Dies d'Acció Global sobre la Despesa Militar!