El Centre Delàs realitzarà un cicle de conferències que posarà en relació els Objectius del Desenvolupament Sostenible amb el pacifisme

El Centre Delàs realitzarà un cicle de conferències que posarà en relació els Objectius del Desenvolupament Sostenible amb el pacifisme

Els dies 11 de març, 22 i 29 d’abril, el Centre Delàs d’Estudis per la Pau realitzarà una sèrie de conferències a Donostia, Granada i La Vall d’Uixó respectivament amb el títol “Pacifisme per a la construcció d’un desenvolupament sostenible”. Les conferències se celebraran en el marc de la segona Escola Pacifista que realitza el Centre Delàs i serviran per a obrir debats previs a l’Escola que posin en relació la construcció de la pau, és a dir, l’ODS16, amb uns altres ODS a través de diferents perspectives, amb la finalitat de reflexionar sobre com el pacifisme pot contribuir al desenvolupament sostenible.

De manera que, la conferència de l’11 de març a Donostia titulada “Pacifisme i antimilitarisme des dels moviments socials i reptes en un marc de polarització i militarització globals”, introduirà el paper i la importància dels moviments per la pau en l’assoliment d’un desenvolupament transversal i sostenible en un context global cada vegada més polaritzat.

La conferència del 22 d’abril a Granada titulada, “Què queda a l’Afganistan després de la fi de la Guerra?: violències de gènere, lluita pels recursos Què fa la Comunitat Internacional?”, permetrà abordar, a través de l’anàlisi de l’Afganistan, la manera en què l’erosió de l’ODS16 acaba interseccionant i empitjorant la situació d’uns altres ODS, com és el cas a la situació de gènere (ODS5) i de l’extracció de recursos de manera desigual (ODS16).

Finalment, en la tercera conferència, celebrada a La Vall d’Uixó el dia 29 d’abril i amb el títol “Aportació de l’educació i la filosofia per la pau als ODS. La contribució dels museus de la pau”, es buscarà reflexionar sobre la forma en què l’educació (ODS4) és transversal amb la construcció de pau i les diferents vies que tenim per a treballar tots dos objectius a través d’iniciatives locals.

Aquestes conferències són obertes al públic i gratuïtes, en breu es donarà a conèixer la localització exacta.

El projecte compta amb el suport del Ministeri d’Afers exteriors, Unió Europea i Cooperació.



Publicacions Relacionades
 14/02/2022

Linia de recerca :
Presentació i col·loqui “Qui arma a Israel? Qui finança el genocidi? Analitzem el paper de l’estat, empreses d’armes i bancs un any després de l’inici de l’actual ofensiva israeliana sobre Gaza”