El Centre Delàs s’adhereix al manifest dels col·lectius antimilitaristes i de pau d’arreu de l’Estat espanyol promotors de l’objecció fiscal a la despesa militar i per una reivindicació de la seguretat humana

El Centre Delàs s’adhereix al manifest dels col·lectius antimilitaristes i de pau d’arreu de l’Estat espanyol promotors de l’objecció fiscal a la despesa militar i per una reivindicació de la seguretat humana

Dins del marc d’activitats que es realitzen arreu del món sota la Campanya Global sobre la Despesa Militar (GCOMS); i coincidint amb la campanya de renda, els col·lectius antimilitaristes i de pau d’arreu de l’Estat espanyol promotors de l’Objecció Fiscal a la despesa militar, com acte de desobediència civil,  han emès un manifest denunciant l’enorme despesa mundial (segons dades publicades pel SIPRI), a la vegada que denuncien l’escalada bel·licista d’Espanya en el ranking mundial en el capítol de despesa militar (17é) i en exportació d’armes (7é).

El Centre Delàs d’Estudis per la Pau s’adhereix al manifest on es denuncia que malgrat la situació de pandèmia a causa de la COVID-19 i que ha fet patent la debilitat de sistema sanitari espanyol, després d’anys de retallades, l’Estat espanyol ha elevat un 9,6% la despesa militar respecte al 2020.

El manifest urgeix a “canviar el paradigma de seguretat amb  un canvi de prioritats , que posi les persones i la vida al centre, i no el finançament de guerres, repressió i armament”.

És necessària una desmilitarització de les crisis, i recordar que les principals amenaces per la humanitat i per la seguretat són precisament les provocades per un sistema de producció capitalista, extractivista i d’explotació de recursos no renovables i finits, sustentat pel militarisme, i que genera desigualtats, contaminació, destrucció d’hàbitats, pèrdua de la biodiversitat, pandèmies i escalfament global. És important posar de manifest, també, que la guerra i la preparació per la guerra són les principals causes de migracions forçades de persones que en la seva fugida acaben bloquejades en fronteres cada cop més militaritzades, i on tenen lloc les més greus vulneracions dels drets humans.

El finançament de la indústria militar provoca, doncs, migracions, mentre l’incompliment generalitzat de quotes d’acollida de refugiats i el vergonyós Pacte Migratori europeu exigeixen una encara major militarització de les fronteres, i el pagament a les empreses de control fronterer com FRONTEX són un dels motius de l’augment continu dels pressupostos de defensa…”.

Podeu llegir el manifest complert i adherir-vos-hi com a persona individual o com a col·lectiu al següent enllaç: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSflqmtsfi83EJoNvndZc7u_zgxk1Kdr8L1AesuXX9CwHQmTZQ/viewform?gxids=7628

De la mateixa manera, des de fa anys, el Centre Delàs d’Estudis per la Pau dona suport a les campanyes d’Objecció Fiscal a la despesa militar i invita a totes les persones que pensen que els exèrcits no són ni han sigut mai garants de pau, a denunciar-ho fent objecció fiscal en la seva declaració de renda, reclamant que els seus impostos no siguin utilitzats per al manteniment de l’estructura militar i en detriment de despesa social. Per a més informació de com fer Objecció Fiscal podeu accedir a la web del SIOF (Servei d’Informació de l’Objecció Fiscal): www.objecciofiscal.org 



Publicacions Relacionades
 07/05/2021

Linia de recerca :
Presentació i col·loqui “Qui arma a Israel? Qui finança el genocidi? Analitzem el paper de l’estat, empreses d’armes i bancs un any després de l’inici de l’actual ofensiva israeliana sobre Gaza”