El Centre Delàs se suma a la Caravana Obrim Fronteres 2020

El Centre Delàs se suma a la Caravana Obrim Fronteres 2020

Des de Caravana Obrim Fronteres i Carovane Migranti, covoquen la Caravana Obrint Fronteres 2020. Ja s’ha fet públic el programa, les destinacions i les dates de la Caravana d’aquest estiu que ha causa de la pandèmia no serà cap a la Ruta Balcànica com s’havia planejat en un principi.

La Caravana ha considerat vital seguir endavant amb la denúncia de la complicitat dels governs europeus en les guerres a l’Àfrica i Orient Mitjà, que són l’origen del desplaçament forçós de centenars de milers de persones. Així com també “transitar per rutes d’interior seguint el rastre de la violació creixent dels drets de les persones migrants dins d’Europa i en les seves fronteres, especialment en l’oblidada Ruta Balcànica i a la Mediterrània”.

La Caravana busca impulsar el canvi radical de les polítiques antimigrants de la Unió Europea i la regularització de totes les persones que viuen i treballen en condicions inhumanes a les nostres ciutats i al camp.

En aquest context, enguany es planteja com una Caravana Europea que tindrà lloc, de forma simultània i coordinada via internet, en diferents llocs d’Europa. A l’Estat Espanyol Caravana Obrim Fronteres realitzarà les seves activitats a València i Bilbao (Carovane Migranti ho farà a Torí, Trieste i Briançon; i hi haurà accions a Catània i Palerm).

Els dies de Caravana són el 27, 28, 29 i 30 d’agost. A València i a Bilbao els matins seran un moment per conèixer i debatre sobre experiències, lluites i propostes basant-se intervencions comuns via online; hi participaran persones amb perfils diferents, ja siguin testimonis, activistes o protagonistes de les experiències i lluites aquí a Europa, però també a Àfrica, Àsia i les Amèriques. El Centre Delàs d’Estudis per la Pau participarà en la Caravana a València, i en la jornada del 28 d’agost Jordi Calvo, investigador i coordinador del Centre, farà una xerrada en la què destacarà els vincles del comerç d’armes espanyoles que alimenten conflictes dels quals fugen les persones refugiades, així com la militarització de fronteres i el negoci que hi ha darrere.

A les tardes hi haurà una mobilització a llocs propers per denunciar situacions que atempten contra els drets de les persones migrants en les àrees locals o per conèixer experiències positives.

Es formarà una “Caravana Europea que, sense oblidar-se d’allò que passa en Mesoamérica, Àfrica i Àsia, denunciarà la situació d’injustícia, violència, explotació i racisme als Balcans, a Grècia i a la resta de fronteres europees, inclòs el Mediterrani, així com a l’interior de la Unió Europea; tant en les explotacions agrícoles de Vittoria i Cassibile (Sicília), Saluzzo (Piemont), Lleida, Navarra, Almeria i Huelva, com en el treball domèstic realitzat per milions de dones migrants a tot Europa”.

El Centre Delàs ens sumem a la Caravana Obrim Fronteres 2020 i participem de la denúncia de les polítiques de construcció de l’Europa Fortalesa i la vulneració dels drets de les persones migrades i desplaçades per la força, així com del procés de militarització de fronteres i del comerç d’armes europees que alimenten els conflictes que forcen a milers de persones a fugir de les violències.

Per a saber més sobre la Caravana 2020 i inscriure’t, ves a la seva pàgina web.Publicacions Relacionades
 30/07/2020

Linia de recerca : ,
Ja han començat els Dies d'Acció Global sobre la Despesa Militar!