El Centre Delàs treballa amb alumnat de secundària de València la cultura de pau i la noviolència en diferents tallers

El Centre Delàs treballa amb alumnat de secundària de València la cultura de pau i la noviolència en diferents tallers

El passat 25 de novembre el Centre Delàs va realitzar tres tallers d’educació per la pau al col·legi S. Juan Bosco Salesianos, a València. Les sessions, adreçades a joves de 4t secundària, van servir per treballar en les aules diferents qüestions relacionades amb la cultura de pau i la noviolència. Quique Sánchez, tècnic i investigador del Centre Delàs, va dinamitzar aquestes sessions amb diverses dinàmiques participatives amb els i les joves per treballar conjuntament una primera aproximació a conceptes complexos com són la pau, violència, conflicte, militarisme i desarmament. Entre les tres classes, hi van participar al voltant de 80 alumnes.

Després d’una dinàmica breu de presentacions i per trencar el gel, es va organitzar un debat (baròmetre de valors) que consisteix a llançar una sèrie d’enunciats a les/els participants, respecte als quals deuen que posicionar-se, situant-se a un costat o un altre de l’aula segons estiguen a favor o en contra. Aquesta dinàmica serveix per a promoure una discussió i un intercanvi d’idees sobre conceptes complexos com la violència, la guerra, els drets humans o la pau. 

L’altra dinàmica utilitzada en les 3 classes es denomina Trencar el cercle i consisteix en un joc de grup breu i una discussió posterior que impulsen una reflexió sobre les diferents maneres de resoldre els conflictes i sobre la construcció d’un “nosaltres” i un “altres”.

Aquesta activitat és part del projecte de sensibilització “Pacifistes en Acció: treballem per la pau, enfortim el moviment pacifista a la província de València”, subvencionat per la Diputació de València en el marc de la convocatòria de projectes i activitats de sensibilització social i educació per al desenvolupament i la ciutadania global de 2021.Publicacions Relacionades
 29/11/2022

Linia de recerca :
Ja han començat els Dies d'Acció Global sobre la Despesa Militar!