El Centre Delàs participa en la reunió del Board del International Peace Bureau

El Centre Delàs participa en la reunió del Board del International Peace Bureau

El cap de setmana del 28 d’abril va tenir lloc a Viena una reunió del Board del International Peace Bureau (IPB) per posar en comú la situació actual del comerç d’armes, el militarisme i la defensa a nivell mundial; i analitzar la tasca duta a terme per la xarxa internacional en els darrers mesos i establir les línies de treball per als propers. Jordi Calvo hi va assistir com a vicepresident de l’IPB i com a representant del Centre Delàs d’Estudis per la Pau, que és membre de la xarxa.

IMG-20170503-WA0000

Durant la trobada es va fer un balanç positiu dels Dies Globals d’Acció sobre la Despesa Militar (GDAMS) que van finalitzar amb èxit el passat 28 d’abril i van acollir més d’un centenar d’accions arreu per reclamar la reducció de la despesa militar a favor de la seva redirecció a àrees socials. La campanya GDAMS s’emmarca dins la Campanya Global sobre la Despesa Militar (GCOMS), que compta amb més de 100 organitzacions de més de 35 països, la coordina actualment pel Centre Delàs des de Barcelona. En l’encontre també es va decidir la localització de la propera reunió de l’IPB a la tardor d’aquest any i que serà la ciutat de Barcelona, on des d’aquest any el Centre Delàs d’Estudis per la Pau acull la seu espanyola de l’IPB.

Fundat al 1891, l’IPB està dedicat a la visió d’un món sense guerra, promovent la pau a través de l’eliminació de les armes nuclears, la denúncia del comerç d’armes i la promoció del desarmament, l’educació i la cultura de pau.Publicacions Relacionades
 09/05/2017

Linia de recerca :
Ja han començat els Dies d'Acció Global sobre la Despesa Militar!