El Centre Delàs d’Estudis per la Pau signa el manifest de la campanya Casa Nostra, Casa Vostra

El Centre Delàs d’Estudis per la Pau signa el manifest de la campanya Casa Nostra, Casa Vostra

El Centre Delàs s’ha adherit al manifest de Casa Nostra, Casa Vostra, una campanya que va néixer del projecte en comú de persones independents que van coincidir en els camps de refugiats de la frontera de Grècia amb Macedònia, que volen canviar la situació de les persones refugiades i migrants; així com donar una resposta a la denominada “crisi migratòria” que es viu en el Mediterrani i denominar Catalunya com una terra d’acollida.

Des de l’any 2000, més de 35.000 persones han perdut la vida intentant creuar el Mediterrani i aquest any ha estat un dels pitjors en xifres. Per això, el Centre Delàs considera important crear sinergies amb la campanya Casa Nostra, Casa Vostra per treballar a eradicar les causes de la injustícia, la violència estructural, la guerra i la vulneració dels drets humans, que són l’origen dels desplaçaments forçats o no desitjats de la població. I, en aquest sentit, fomentar una cultura de pau que generi canvis en les polítiques de la Unió Europea, caracteritzades a dia d’avui per la militarització de la seguretat de les seves fronteres i la construcció de l’Europa fortalesa.

El Centre Delàs està desenvolupant una línia de treball en la que es relacionen les exportacions d’armes i els fluxos de persones refugiades, amb l’objectiu de generar un discurs crític i sensibilitzar sobre les causes dels conflictes armats que tenen a veure amb l’armamentisme, el militarisme i els desplaçaments forçats de la regió mediterrània.

El nostre rol no pot ser altre que aportar les nostres dades i anàlisi per denunciar el rol del militarisme i del negoci de la indústria militar que es beneficia de la venda d’armes a les regions en conflicte armat d’on es veuen obligades a fugir les persones refugiades que venen a casa nostra.

Manifest:
http://www.casanostracasavostra.cat/signaelmanifestPublicacions Relacionades
 08/12/2016

Linia de recerca :
Ja han començat els Dies d'Acció Global sobre la Despesa Militar!